string(0) ""

Reise med mening Opplevelser for livet Slide

Reiseliv

Linja for opplevelser i inn- og utland

Innhold

 • Unike Edinburgh
 • Historiske Jordan og Israel
 • Vibrerende Manhattan og New York
 • Klassiske Italia
 • Grundig forberedelse til reisene
 • Varierte opplegg i timene
 • Personlig yrkesveiledning

Bli med på et unikt år der du blir kjent med Skottland, Jordan, Israel, New York og Italia.

Vi forbereder oss i klasserommet og oppsøker attraksjoner som er i verdenstoppen.
-Hva med å vandre i gamlebyen i Edinburgh og kjenne historien lever i hver lille gate?
-Hva med å stå undrende i Jerusalem eller i ørkenen Wadi Rum?
-Hva med å stå på toppen av Empire State Building og se solen gå ned over Manhattan?
-I koronatiden har vi reist i Norge med flotte reiser til Vestlandet og Nord-Norge. Det tar vi med oss til neste år hvis omstendighetene tilsier det.

Reiselivslinja er for deg som vil lære å reise på en god måte. Her lærer du hva du bør tenke på før og underveis i en reise. Du lærer også teknikker for å huske alle minnene på best mulig måte. I klasserommet forbereder vi oss på mange ulike måter slik at du skal være godt forberedt til reisen. Alle som går på Reiseliv gir tilbakemelding om at dette er nyttig og interessant kunnskap.
På reisene våre er det en god og balansert fordeling av program og fritid. Du kommer til å oppleve 3-4 attraksjoner hver dag, men samtidig få pusterom og tid til å fordøye alle inntrykkene.
Vi bor av og til på vandrerhjem og av og til på hotell, alltid med en sentral beliggenhet.

Faglig innhold:

 • Reiselivslære
 • Service og kundebehandling
 • Transport
 • Hotell og restaurant
 • Turplanlegging
 • Turledelse
 • Turistgeografi
 • Kulturforståelse
 • Matkultur
 • Opplevelsesbasert reising
 • Yrkesveiledning og livsveiledning

På reiselivslinja har vi også tid til mange aktiviteter i skolens nærområde, i gymsalen eller i klasserommet. Dette kan være presentasjoner av hjemstedet, naturstier, turer til flotte steder i by og land, trim i gymsal, hjemmekvelder og blåtur. Vi garanterer variasjon og læring!
Mange av dere er sikkert i tvil om hvilken utdanning dere skal satse på videre. På Reiseliv får du en unik oppfølging med personlig fokus og samtale med hver enkelt. Tilbakemeldinger fra de som har gått på Reiseliv tidligere er at dette har vært til stor hjelp i utdanningsvalg videre.
Reiseliv er å drømme, planlegge og oppleve. På Grenland får du innsikt og erfaring.
Velkommen til et år på Reiselivslinja!

Skottland og Edinburgh

Israel og Jordan

New York

Felles skoletur til Italia

Vi satser på at turprogrammet går som planlagt, men tar forbehold om restriksjoner fra norske og utenlandske myndigheter når det gjelder koronapandemien.

Morten Serkland

Hei nye reiselivsvenner.
Jeg heter Morten, og er linjelærer på reiselivslinja. Som lærer har jeg en bred allsidig erfaring. Jeg har to utdanninger, lektor med opprykk og
sykepleier. Når man er lærer i folkehøgskole får man bruk for det meste, så disse to
utdanningene har alltid vært nyttig. Ved siden av folkehøgskole har jeg hatt mange andre undervisningsjobber. Noen eksempler er mangeårig engelsklærer i videregående, engelsklærer på BI og i 15 år var jeg leder i et nasjonalt utvalg for pedagogisk utviklingsarbeid i de kristne folkehøgskolene. Jeg bruker alle muligheter til å oppleve nye land og kulturer, og har kontakter i mange land og verdensdeler.
Jeg har også lang erfaring med veiledning av elever. Dersom du er i tvil om hvilke utdanning du skal velge, kan du få hjelp på Grenland.

Marius Flekkerud

Elev 2017/18
Skoleåret mitt på Grenland Folkehøgskole er hittil det største høydepunktet i mitt liv. Alle de nye opplevelsene både på reise og på skolen er noe som sent vil bli glemt. Det utrolig gode samholdet vi har på skolen er noe som setter preg på hver eneste dag.
Alle de nye relasjonene du lager deg i løpet av året på Grenland er noe man setter enorm stor pris på. Alt ifra sene kvelder med god stemning der praten går i ett sett til sandvolleyball er noe man ser tilbake på med en stort smil. Det beste minnet jeg har som elev på reiseliv må være en båttur i Rødehavet når vi var på linjetur til Jordan/Israel.

Melissa Pladsen

Elev 2018/19

“Reiselivslinja var den beste linja for meg, som ville utforske verden, og lære om de forskjellige landene vi skulle til. Etter 1 år på reiselivslinja ser jeg verden fra en annen synsvinkel, de nye kulturene og de forskjellige opplevelsene. Vi bruker forskjellige måter å lære om landene på før vi reiser, og jeg fikk et veldig stort utbytte av det. Det er minner for livet.”

Undervisningen er gratis på skolen men du betaler for fellesopplegg, bokostnader og reiser som linja gjennomfører.
Se siden om pris for disse kostnadene.

Som elev på Grenland Folkehøgskole har du fulle rettigheter med hensyn til lån og stipend fra Statens Lånekasse.
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. På folkehogskole.no  kan du finne info om hva det i gjennomsnitt koster å være elev på en folkehøgskole og hva du får i stipend og lån.

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har spørsmål omkring størrelse på lån og stipend eller hvilke vilkår som gjelder.

Tilleggspoeng:
Ett års folkehøgskole med godkjent dokumentasjon kan gi deg 2 tilleggspoeng ved opptak til høyskoler og universitet. Dette må eleven selv registrere inn når vitnemål mottas fra skolen.

Dette forventer vi av deg:

Engasjement, deltakelse, positivitet, interesse, innsatsvilje, humør og glede.
På reiselivslinja fokuserer vi på positiv tenking. Det meste kan løses og gjøres noe med – sammen!

Evt. vaksiner og visum må eleven betale utenom. Det kan koste ca. 1800,- for alle vaksiner hvis man ikke har tatt dette før. Visum til USA koster ca. 150,-

I tillegg til linjefaget så har du også fellesfag og valgfag. Fellesfag er for alle på hele skolen og ikke noe du kan velge bort. Les mer om fellesfag
Valgfag er noe du velger for hele året eller for et halvår. Dette får du sjans til å bestemme deg for når du begynner på skolen og ikke noe du trenger å gjøre nå. Les mer om valgfag

Elevene blogger om skoleåret

126 3
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.