string(0) ""

Route 66

Innhold

  • Musikkglede
  • Lære å spille forskjellige instrumenter
  • Enkel studioproduksjon
  • Spille i band
  • Dra på konserter
  • Lage musikkvideo
  • Besøke musikk- og filmstudio
  • Populærmusikkhistorie
  • Samarbeid med kulturhus
  • Roadtrip gjennom USA

Populærkultur, konsertopplevelser, underholdningsbransjen og reiseopplevelser. Dette er noen stikkord for denne spennende linja. Bruk dine talenter og interesser ved å spille i band, lage musikkvideo eller bruk dine kreative evner til å skape noe helt nytt. Dette er linja for deg som nyter god musikk og vil lære mer.

Som elev på Route 66 får du utfordret deg selv på mange områder. Du vil lære å spille flere forskjellige instrumenter, og klassen vil danne et band. Du vil få prøvd deg på å skrive egne låter, og utforme dem i en retning av en ferdig produksjon. Linjen passer for deg som drømmer om en roadtrip i USA, er interessert i musikk og film, og som digger varierte konsertopplevelser. Vi kommer og til å jobbe med emner som populærmusikkhistorie, film og tv-serier.
I tillegg til linjeturene til USA og Liverpool, tar vi også en tur til Oslo, hvor vi blant annet får en omvisning i lokalene til NRK.
På skolen har vi tilgang til bandrom med instrumenter, en scene med full lys og lydrigg og enkelt opptaksutstyr som vi kan bruke i timene.
Ingen krav til forkunnskaper, men viktig at du er motivert til å lære nye ting, og villig til å ta i et tak.
Som elev på Grenland FHS har du i tillegg mulighet å velge musikalske valgfag som band, kor, teater og gitar.

Kristian Sæland

Har studert ved NLA Høgskolen Staffeldsgate. Har en bachelorgrad i Musikk, Menighet og Ledelse derfra.
Begynte å jobbe på Grenland høsten 2018.
Jobber i tillegg som frilans musiker, både på scene og i studio, med hovedvekt på tangenter.

Henning Rokne

Elev 2018/19
Mitt år på Grenland folkehøgskole ga meg både minner og venner for livet. Linjen jeg gikk på lot meg utvikle meg selv musikalsk, noe som gjorde det lettere å velge studieretning videre. Jeg fant meg selv ofte omringet av fantastiske lærere, et godt elevmiljø og herlig mat i kantinen laget av herlige mennesker. Tiden brukt på Grenland er den beste tiden jeg har brukt, og jeg kunne ikke sett for meg å bruke den på noe annet

Undervisningen er gratis på skolen men du betaler for fellesopplegg, bokostnader og reiser som linja gjennomfører.
Se siden om pris for disse kostnadene.

Som elev på Grenland Folkehøgskole har du fulle rettigheter med hensyn til lån og stipend fra Statens Lånekasse.
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. På folkehogskole.no  kan du finne info om hva det i gjennomsnitt koster å være elev på en folkehøgskole og hva du får i stipend og lån.

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har spørsmål omkring størrelse på lån og stipend eller hvilke vilkår som gjelder.

Tilleggspoeng:
Ett års folkehøgskole med godkjent dokumentasjon kan gi deg 2 tilleggspoeng ved opptak til høyskoler og universitet. Dette må eleven selv registrere inn når vitnemål mottas fra skolen.

Du må ha visum til USA turen. Vi hjelper deg med det, men det koster ca. 150,-

Elevene blogger om skoleåret