Sandvolley pluss

Høydepunkter

  • Idrettsglede
  • Sandvolleyball
  • Teknikk
  • Spillforståelse
  • Samspill
  • Team building
  • Mangfold av idretter
  • Utfordringer
  • Småturer
  • Madagaskar

Liker du å spille sandvolley? Hos oss kan du utvikle dine sandvolleyball ferdigheter både i vår innendørs sandvolleyball hall og på våre 2 utendørs baner. Vi utfordrer oss også på mange andre idretter, drar på småturer i nærområdet og på en 2 ukers studietur til Madagaskar.

På sandvolley har vi fokus på å utvikle dine ferdigheter og å gjøre hverandre gode. Om det er på sandvolleybanen, når du tester en helt ny idrett, på en overnattingstur i nærområdet eller på langturen til Madagaskar. Vi ønsker at du skal trives på linja og vil jobbe for at du får utvikling på ditt nivå, både faglig og sosialt. På sandvolley treningene har vi fokus på teknikk, samspill, spillforståelse og ikke minst spilleglede!
Hver uke tester vi ut andre idretter, for å gi deg en variert hverdag og nye utfordringer. En gang i uka trener vi sammen med de to andre idrettsklassene, fotball og håndball linja. Dette er en fin måte å bli bedre kjent med de andre idrettselevene på. Av idretter vi er innom er blant annet kajakk, kano, sup, golf, frisbeegolf, stisykling, tennis, squash, klatring, skøyter, basistrening og ulike ballspill. Sandvolley hallen bruker vi også mye til andre idretter, som beachhåndball, beachminton og footvolley. Du kan også komme med ønsker på idretter du vil at vi skal gjøre!
I løpet av året kan du også få øvelse i å instruere andre i sandvolleyball/volleyball. Tidligere år har klassen bl.a. bidratt som trenere til pensjonist laget «Optimistene» i Skien og en idrettsskole for voksne. Dette har elevene hatt stor glede av.

Liv Kristin Nuland Lekven

Liv har jobba på Grenland Folkehøgskole siden 2000. Hun har i hovedsak vært linjelærer på Sandvolleyball, men har også jobbet noen år som lærer på Backpacker linja. Liv har idrettsutdanning med spesialisering innen ballspill og har tatt flere trenerkurs i volleyball og sandvolleyball. I tillegg har hun studert friluftsliv, kristendom, kunst og håndverk.
Liv har drevet aktivt med friidrett og volleyball, men har alltid likt å være allsidig og teste ut flere idretter. Er ekstra glad i å være ute, løpe, svømme, padle kajakk, gå turer i fjellet, stå på ski, spille piano og å være kreativ med formingsprosjekter.

Linjeavgift for turer og linjeopplegg Sandvolley pluss:
Kr. 25.000,- (dekker alle turer og opplegg på linja)

Undervisningen ved skolen er gratis, men du må betale for innmelding, opphold (kost og losji), bøker, materiell, turer samt avgifter for kopiering og bruk av internett og vaskemaskiner
Innmeldingspenger betales ved opptak til skolen kr. 2.500,–
Nøkkeldepositum kr. 1.000,–
Årsavgift (div. fellesopplegg, kopiering, internett, studentbevis og vaskemaskin) kr. 6.600,–
Oppholdspenger varierer avhengig av hvilket internat du bor på. Du får mulighet til å ønske deg et internat men vi garanterer ikke at ønsket blir innfridd.
Tillegg for enkeltrom kr. 4.000,–
Ekstra kostnader tilkommer ved behov for tilpasset diett.

Som elev på Grenland Folkehøgskole har du fulle rettigheter med hensyn til lån og stipend fra Statens Lånekasse.
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. På folkehogskole.no kan du finne info om hva det i gjennomsnitt koster å være elev på en folkehøgskole og hva du får i stipend og lån.

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har spørsmål omkring størrelse på lån og stipend eller hvilke vilkår som gjelder.

Tilleggspoeng:
Ett års folkehøgskole med godkjent dokumentasjon kan gi deg 2 tilleggspoeng ved opptak til høyskoler og universitet. Dette må eleven selv registrere inn når vitnemål mottas fra skolen.

ReiselivSkottland

Eventyret på det Skotske høyland

Deler av klassen fikk som sagt muligheten til å være med backpackerne til det Skotske høyland. Her fikk vi actionfylte opplevelser og nydelig natur. Dag 3 og 4 for highlandsgjengen var dermed mildt sagt noe annerledes enn for resten av klassen.