Håndball

Vil du ha et år fylt med action, nye venner, gode håndballopplevelser og mye trening i et godt miljø? Da er håndballinja ved Grenland folkehøgskole rette plassen for deg!

Vi har 4 økter i uka, 3 i hall og én økt med alternativ trening, sammen med de andre idrettselevene. Hos oss står gleden i fokus og opplevelsene i kø, både på skolen og på reiser! Med motto «gøy med håndball» får du et år med godt faglig innhold og mange artige opplevelser i et flott miljø. Hos oss har du gode muligheter til å utvikle deg som spiller, både individuelt og i samspill med andre, gjennom trening og kamper. Med fokus på deg og din utvikling, vil vi gi deg et tilbud du vil bli fornøyd med. Du vil møte erfarne og engasjerte trenere i linjelærer Hanne Hegh og timelærer Trine Haltvik, begge to med mange år med landslagsspill bak seg.

Skolen har en god oversikt over lokale klubber både på dame- og herresiden. På damesiden har vi et samarbeid med Herøya håndball, om du er interessert i å spille for en klubb dette året. I år spiller 8-9 av håndballinjas elever for Herøya. Bare et steinkast unna kan du oppleve eliteserielagene Larvik HK og Gjerpen HK, på nært hold. Landslagene våre spiller også ofte i nærheten, og da er håndballgjengen på Grenland på plass på tribunen.

Faglig innhold

•    Teknikk/taktikk - spilleforståelse

•    Samspill

•    Egenutvikling

•    Treningskamper mot klubb- og skolelag

    Oppleve topphåndball på nært hold

•    Andre aktiviteter og idretter


Ekskursjoner og praksis

Linjetur på høsten til Danmark. Her besøker vi et dansk treningssenter, hvor vi bor, trener, spiller og ser kamper. Det kan være en liten mulighet for at denne turen legges til Kroatia.

Studietur til New York i februar sammen med reiselivslinjen; bo på Manhatten, stå på toppen av Empire State Building – oppleve hva denne utrolige byen har å tilby! Les mer om New York turen.

Felles vintertur til Rauland i februar/mars med hele skolen, med ulike skiaktiviteter.

Den siste flotte reisen gjør vi sammen hele skolen. Det er skoleturen til Italia i april/mai (Firenze, Roma, Venezia, Pisa, Assisi) som en god avslutningstur på skoleåret!

For oversikt over priser på turene så sjekk ut siden om pris.

Har du spørsmål så kontakt linjelærer Hanne Hegh.

View the embedded image gallery online at:
http://grenland.fhs.no/handball#sigFreeId4fd45da4d3