Reiseliv

Gjør deg klar til ditt livs eventyr. Bli med til spennende reisemål, og lær å bli en god turplanlegger. Verden venter!

Dette får du

  • Eventyrlige reiser
  • Friluftsaktiviteter
  • Reiselivskunnskap
  • Turplanlegging
  • Service- og kundebehandling

Dette lærer du om

  • Yrkesveiledning
  • Livsveiledning
  • Kulturforståelse
  • Teambuilding
  • Matlaging og matkultur

Reiser

Linja for den eventyrlystne

Her får du vandre i ørkenen, på Manhattan, på eksotiske strender, og oppleve noen av verdens underverker. Sansene får boltre seg i kulturopplevelser og smaker i flere verdensdeler. Bli med til Skottland, Jordan, New York og Italia. Du vil få praktisk kunnskap i reiseplanlegging og reiseledelse, innsikt i aktuell historie og kultur.

Dette er det ideelle studiet for de som ønsker å oppleve reiseliv i praksis og bli dyktige turplanleggere. Den kunnskapen du tilegner deg, vil uten tvil være verdifull i resten av livet ditt.

Vi har en spennende samling av reisemål som spenner over ulike deler av verden. Stedene vi besøker er varierte på alle måter – kulturelt, religiøst og historisk. Dette betyr at du som student vil få en unik forståelse og kunnskap om hvordan mennesker lever i ulike deler av verden.

Reiselivslinja var perfekt for meg som ville utforske verden, og lære om de forskjellige land. Etter 1 år på denne linja ser jeg verden fra en annen synsvinkel, de nye kulturene og de forskjellige opplevelsene. Jeg fikk et veldig stort utbytte av teorien og reisene. Minner for livet.
Melissa Pladsen
Lærer

Erik Larsen

Erik har de siste årene vært lærer på reiseliv sammen med Morten. Før dette var han lærer på fotball og inspektør på skolen i mange år. Utdannelsen er innen idrett, historie og religion som kan være fint å ha på reiser til fjerne strøk.
Erik er ofte ute på tur, både nært og fjernt. Friluftsliv og «aktiv fritid»  er noe han liker og som han gjerne tar med inn i timene på reiseliv. 
IKT og Data er en annen ting Erik jobber med på skolen. Til sammen gjør dette at arbeidsdagen er variert noe han setter pris på. Motto: «den som er lei av folkehøgskole, er lei av livet»

Morten Serkland
Lærer

Morten Serkland

Morten er en inspirerende og eventyrlysten lærer, som bruker alle muligheter til å oppleve nye land og kulturer. Han har et stort nettverk i flere verdensdeler, og vil ta deg med på reiser for livet. Morten er en allsidig og erfaren lærer med utdanning som både lektor og sykepleier. Han har drevet med mye pedagogisk utviklingsarbeid for andre folkehøgskoler, og har lang erfaring som veileder. Han hjelper deg til å finne din vei inn i utdanning og yrke.

Følg linja på Instagram og blogg

@reiselivgrenlandfhs #reiselivgrenlandfhs, blogg

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ