Hvordan vi bor her på Grenland

Skal du søke folkehøyskole til neste år, er du kanskje litt nyskjerrig på hvordan det i det hele tatt er å bo på skolene. Her vil du dermed få en aldri så liten beskrivelse av hvordan det er her på Grenland.

Møt en Bistand/Action elev!

På linja vår finner du en god blanding av mennesker med ulike interesser og talenter. Nå skal dere få møte en av de, og det er ingen ringere enn vår flinke hovedblogger, Kaja Engevik Vørøs. Kaja er en energisk og sprudlende 19-åring fra Stord i Hordaland. Frem til nå er det hun som er forfatter av alle blogginnleggene til Bistand/Action i år. Nå er det på tide at rollene reverseres, så istedenfor å høre av henne, skal dere nå få høre om henne og hennes tanker om linja.

Hvordan er livet som backpacker?

Nå har vi snart gått på linja i fire måneder, og har erfart mye av det linja har å by på. Her kan du lese hva et par av elevene tenker om linja så langt!

Fattig land rikt på historiar

Tidlig på morgonen laurdag 24. november, var det endeleg tid for avreise for Bistand/Action og resten av elevane ved valgfaget prosjekt Moldova. Etter å ha arbeidd med pengeinnsamling og fokus på landet gjennom skuleåret, var det knytt mykje spenning til å oppleve og sjå Europa sitt fattigaste land med eigne auge. Me hadde på førehand høyrt mykje om landet, og blitt fortalt mange historiar frå tidlegare år, men eg vil likevel påstå at det var ein uvitande gjeng som stod pakka og klar utanfor Grenland Folkehøgskule denne kalde morgonen.

En kulturell uke!

Denne uken på backpack har vi lært om asiatiske kulturer, sammenlignet dem med norske, og prøvd å lage asiatisk mat.

Vi mimrer tilbake

Nå som minusgradene har inntatt tunet på Grenland, mimrer vi tilbake til varmere strøk og en gradestokk som viste godt over 20 grader. Vi har dermed laget en video fra turen med alle høydepunktene.