Skottland

BackpackerSkottland • 07 / oktober / 18

Backpackerne dro til Skottland forrige søndag. Vi reiste først til Edinburgh også videre til highlands på tirsdag. Dette gjorde vi på turen:

Vi var på camera obscura, som var et illusjonssenter. Man kunne også gå på toppen av bygningen for å se over hele Edinburgh, hvor de hadde et speil de kunne se de som gikk rundt i byen.

Et av rommene der inne gjorde at selvom man sto nesten ved siden av hverandre ble det sånn her.

Litt av utsikten på toppen av bygningen.

De som ville kunne bli med på Edinburgh dungeon. Der gikk de rundt i bygningen, hvor ulike skuespillere skremte oss. Og noen av oss fikk bli med opp å fikk ulike oppgaver. Gjengen som var der storkoste seg, noen ble skremte mens andre lo av de som ble det.

Vi var også på murder and mystery tour. Dette var en tur hvor vi ble guidet rundt i byen av en skuespiller som forteller om ting som skjedde i byen for mange hundre år siden. Vi fikk høre ulike om ulike mord og skikker de hadde på 15, 16 og 1700-tallet.

På mandag var vi på morgensamling i en kirke kalt st. Giles.

Det var en kjempefin kirke med ulike glassmalerier fra forskjellige tidsepoker.

Taket var dekket i fine detaljer.

Her er et orgel som ble laget av en norsk familie for noen hundre år siden.

Vi fikk omvisning på Edinburgh Castle av reiselivslæreren Morten. Han fortalte hva vi burde se før vi gikk derifra. Vi fikk valget om hva vi ville se selv og hvor mye vi ville gjøre ut av det.

Bilde av slottet.

Vi fikk dra innom scotch whisky experience. Skottland er kjent for whisky’n sin. Vi fikk lære hvordan den ble laget og fikk lov til å smake.

Biletten inn.

Vi reiste til highlands på tirsdag, da reiste vi langs loch Ness, som Nessi er kjent fra. Vi var også innom Pitlochry for å handle oss litt mat og niste videre. Reisen var lang og derfor var det viktig med mat.

Vi var innom Urquart Castle. Dette ligger ved Loch Ness og er gamle ruiner fra et slott.

Bilde tatt fra Google.

På onsdag reiste noen på canyoning mens noen reiste på SUP og vindsurfing.

Jeg var på den første gruppen som skulle på vindsurfing men det var så lite vind at vi måtte lære sup istedenfor. Men når det blåste opp, og kom vind fikk vi byttet til vindsurfing. Det var både krevende og morsomt. Dette skjedde på loch morlich.

De som dro på canyoning fikk hoppe fra fjell, skli i sklier og rappellere nedover, som var veldig gøy.

Vi gikk på en fjelltur alle sammen. Vi fikk en kjempe fin tur og oppleve Skottlands natur på det beste. Vi fikk se en fantastisk utsikt

Kjempefin natur oppover fjellet.

På torsdag dro noen på canyoning, andre på sup og vindsurfing mens de som ikke skulle på noe av det fikk gå på reinsdyrsafari.

Vi dro til et fjell, hvor reinsdyrene kunne gå sånn nogenlunde fritt, hvor en dame ropte på den så flokket de seg rundt oss.

Her fikk vi muligheten til å mate og klappe dem.

Vi hadde noen sosiale leker og fortalte hverandre om våre høydepunkt med turen før det var avreise til Norge og vi var klare for høstferie.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ