10 gode grunner til å velge Grenland Folkehøgskole!

Action/bistandElevbloggenGeneralInternatene • 20 / desember / 23

Det finnes mange grunner til å velge folkehøgskole. Noe av det vanskeligste kan kanskje være å finne ut av akkurat hvilken. Nå skal vi komme med noen grunner til å velge akkurat Grenland Folkehøgskole!

1. Fine og nyoppussede internat

– For et par år siden ble det ene internatet, Frierstien, pusset opp. Her bor omtrent halvparten av elevene i nyoppussa rom og stuer. De andre internatene er også kjempefine og har andre fordeler som at dem er billigere, eller har eget bad på rommet. Uansett hvilket internat man bor på er man velkommen til de andre internatene, og folk er på kryss og tvers av internatene hele tiden.

2. God og variert mat

– Maten vi får på Grenland er veldig god. De har et eget kjøkkenteam som jobber på kjøkkenet og de har lang erfaring. Så og si alt er laget fra bunnen av og du får aldri det samme til middag. Du har også mulighet til å skrive både ris, ros, og ønsker til middag i en bok, som ligger i spisesalen. Denne boken blir hyppig lest, og ønsker blir ofte oppfylt av kjøkkenet.

3. Stor bredde i hvilke linjer det er

-Grenland er en folkehøgskole med stor bredde i hvilke linjer det er. Vi har 9 forskjellige linjer, og vi har alt fra sjakk, til reiseliv, fotball og action. Dette gjør det mulig å bli kjent med mange ulike folk, med ulike interesser. Selv om man kanskje tror man er for ulik en person, så viser folkehøyskole at det ikke trenger å ha noe å si.

4. Mange og varierte valgfag

-Skolen har mange valgfag, rundt 40 stk. Dette gjør at du i tillegg til linjevalget ditt kan ha mange gøye valgfag med ting du er interessert i. I tillegg til valgfagene skolen tilbyr, er det også fullt mulig å komme med ønsker til valgfag som skolen muligens kan få startet.

5. Kristen skole, men er like akseptert å ikke være kristen

– Som du sikker vet er Grenland en kristen folkehøyskole. For de som er kristne, er det mange kristne tilbud du kan være med på. Det er også viktig å presisere at det meste av det kristne tilbudet er; et tilbud. Vi har kristendomstimer 1 gang i uka, morgensamlinger og de få gangene vi er i Eidanger kirke som obligatoriske for hele skolen. Resten er helt frivillig, og du er like godtatt uansett om du er kristen eller ei.

6. Erfarne lærere

-Skolen har også mange erfarne lærere som har vært der i lang tid. Vi har for eksempel tidligere landslagspiller i håndball, og landslagspiller i beachfotball. Med lærere med lang erfaring har turene blitt godt planlagt og linjetimene er grundige og du får mye ut av skolehverdagen.

7. Mange fellesturer

-Du drar på mange turer med linjen din, men du drar også på mange turer med de andre linjene på skolen. Det blir f.eks flere dagsturer til Oslo, overnattingstur til Rjukan, toppturer, vintertur til Rauland og en avslutningstur til Italia. På disse turene kommer du til å oppleve masse. Eksempler kan være innspilling av tv-program, hopping i Strikk, tur til Gaustatoppen, kjøre slalom, kjøre hundeslede, sightseeing i Italia og masse masse mer.

8. Stipper på hver linje

-Hver linje har enten 1 eller 2 stipper, som er andregangselever på skolen. Disse elevene har gått året før, og blir salgs hjelpelærere. De er opptatt av å ha et bra miljø på skolen, og arrangerer mange aktiviteter og leker hvor folk kan samle seg. Stippene blir også gode venner, og er gode samtalepartnere hvis noe skulle vært vanskelig eller hvis du bare vil prate med noen.

9. Ligger sentralt

-Selv om skolen ligger litt for seg selv som de fleste folkehøyskoler gjør, er det kun 5 minutter å gå til nærmeste busstopp. Da kan du lett komme deg til byen hvor det både er et stort kjøpesenter, mange kafeer & restauranter, bowling, kino og masse mer. Det er derfor lett å finne på andre ting som ikke er på skolen også.

10. Funky-fridays, elevkvelder og korridorkvelder.

Hver fredag kveld er det noe som heter funky-friday. Dette er en kjempekoselig sammenkomst arrangert av stippene. Da er det somregel hver korridor som er et «lag» og så er det ulike tema hver gang. Det kan for eksempel være 80-tallet, pride, julefilmer osv. Da kler man seg ut som temaet man får , og så har vi ulike konkurranser og quizer. Denne kvelden er også helt valgfri å være med på.

På lørdagskveldene varierer det mellom elevkveld og korridorkvelder. På elevkveldene er det en linje som holder et show, mens på korridorkveldene er det en korridor som har et opplegg. Det er veldig åpent hva som kvelden kan innebære, men det er iallfall KJEMPEGØY!!

Håper du fant noen gode grunner til å starte på Grenland!

-Hilsen alle oss fra Action og Bistand💕

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ