Innsamling til Prosjekt Moldova

ElevbloggenGeneralMoldova • 22 / september / 24

På lørdag hadde vi seminar til innsamling for Prosjekt Moldova. Vi gikk med bøsser og hadde mange konkurranser og veddemål i løpet av dagen!

Seminar

Vi startet dagen med et seminar hvor elevene som har valgfaget prosjekt Moldova presenterte for oss hva prosjektet går ut på og hvordan pengene brukes. Vi fikk høre om enkeltfamilier som lever i ekstrem fattigdom og har opplevd ting mange ikke en gang kan forestille seg.

De fortalte om Misjon Uten Grenser og deres arbeid i Moldova som bokser med mat og ferdig tilberedte måltider. I tillegg fikk vi høre om tilbud de har for barn som «After School» der barn kan dra etter skolen for leksehjelp, lek, sang og et måltid. Dette er for noen det eneste måltidet de får i løpet av dagen.

Vi fikk se bilder og videoer fra tidligere turer og mange av oss fikk føle på hvor godt vi egentlig har det her hjemme. 

Bøssebæring

Etter disse hjerteskjærende historiene var hele gjengen klare for å samle inn penger til prosjekt Moldova! Elevene ble delt inn i grupper ut fra hvilken korridor de bor i, og konkurrerte innad om hvem som klarte å samle mest penger i løpet av dagen. Vi fikk med oss bøsser til å gå fra dør til dør både i Porsgrunn og i Skien.

Bøssebæring

Stipp konkurranse

I løpet av dagen la stippene ut konkurranser som elevene kunne gjør for å tjene inn mer penger. Det var blant annet:

– første til å spise en skje med kanel

– bake en kake til stippene

– spise grøt uten hender

– få vann tømt over hodet

– lage en sang til stippene

– lage og fremføre en dans

– spise en skje med soyasaus

Korridorinnsamling

I løpet av dagen var det noen korridorer som arrangerte konkurranser og veddemål mot et bidrag til prosjektet! Det var mange oppfinnsomme bidrag, hvor noen til og med bleket eller barberte bort håret sitt!

Andre bakte kaker og lagde armbånd for å selge eller hadde massasjestand. En annen vri var å vise gamle intervjuer av seg selv på storskjerm mot inngangspenger. 

Vi er kjempe fornøyd med hvor mye vi fikk samlet inn til Moldova. Videre skal Prosjekt Moldova reise ned til Moldova for å komme i bedre kontakt med de vi støtter!

Hilsen Emma og Michelle

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ