Roadtrip dag 2

BackpackerElevbloggenTurblogg • 04 / oktober / 24

På planen i dag sto det museum, via ferrata og Helleren, før vi kjørte videre.

Vi våknet av sola der vi lå i hengekøye i Tunnelstuo. Til frokost fikk vi servert havregrøt laget på bål, og kanelsnurrer. Vi pakket sekkene for dagens aktiviteter og dro av gårde. Vi delte oss i to grupper hvor den ene gikk via ferrata, og den andre dro på museum og Helleren. Så byttet vi etterpå.

Via ferrata
Via ferrata på Migaren var en av postene på dagens plan. Vi fikk på oss klatreseler og fikk litt instruksjon før begynte å klatre. Opp ei fjellside bar det, og man hørte mye latter tross litt redsel. Midt i klatreturen måtte vi gå gjennom en foss. Det var både vått og kjekt. Flere prøvde å drikke fossen, mens andre bare ville forbi. Vi nøt utsikten hvor vi blant annet kunne se tunnelen vi sov i.

Museum og Helleren
Etter via ferrata byttet vi med den andre gruppa og gikk videte til Helleren, 500 meter fra Jøssingfjord Vitenmuseum. Der fikk vi gå inn i det ene huset, og lære om hvordan de levde der. Så gikk vi videre inn i museet. Der lærte vi om bergarter og hvordan man utvinner berg og malm. I tillegg lærte vi om krigshistoria og Altmark. Det var også en klatrevegg hvor vi fikk klatre enda mer mens andre gikk på kaféen Dråben.

Når vi var ferdig på museum og gruppe 2 var ferdig i via ferrata kjørte vi videre til Hauge i Dalane i Sokndal. Der overnattet vi i huset til Livs mamma. På kvelden var det Pizza. Vi ble overrasket med eplekake og is fra broren til Liv, som kom innom sammen med hundene sine.

Stor klem fra Backpackerne❤️

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ