Er du litt engstelig for å få en roomie? Det trenger du ikke å være!

ElevbloggenGeneralInternatene • 20 / oktober / 24

Det å flytte inn på internatet å plutselig skulle dele rom med en fremmed, eller å bo på et enerom alene kan virke litt skummelt og rart.

En stor del av folkehøgskole opplevelsen er nettopp det å bo på skolen. Skolen har tre internater; Paradisbukta, frierstien og fjerdingen.

På Grenland velger du hvilket av internatene du vil bo på, og i hovedsak skal man ha dobbeltrom (rom med to på). Med mindre det er en grunn til at en ikke ønsker å dele rom med en, ordnes dette enkelt av lederne på skolen. Skolen er kjempe flinke til å matche opp elevene, så i de aller fleste tilfeller klikker man skikkelig godt.

Her har du noen av våre grunner til at det å ha en roomie er helt supert!

  • Det er lett å være sosial i starten! Når du kanskje ikke kjenner noen er det veldig godt å ha noen i samme situasjon såpass tett. Feks i starten gikk jeg og min roomie overalt sammen! Frokost, middag, morgensamlingen, og på turer osv. Dette blir det litt mindre av etterhvert som vi ble kjent med flere på skolen. Du har alltid noen å prate med gjennom dagen uansett når man deler rom.
  • Man lager egne rutiner sammen, og spesielt på kveldene! Nå som vi har vært på linjetur og så dratt for høstferie kjenner jeg at det er en liten del av hverdagen som mangler.
  • Det kan være lettere å stå opp. Man hjelper hverandre til å våkne, og litt småprat om morgenen kan potensielt gjøre det litt lettere (eller som jeg og min roomie gjør, total stillhet)
  • Rydding er mye gøyere! Når vi har romvask så går det fortere og det er mye gøyere når vi gjør det sammen!
  • Det med å bo såpass tett på absolutt alle, og litt ekstra tett med én spesifikk gjør noe med deg. Jeg hadde personlig valgt å ha roomie absolutt alle gangene. Det er en stor del av folkehøgskole opplevelsen!
  • Det er en god start på å skulle bo med noen, man lærer å tilpasse seg og være tålmodige hvis man blir uenige. Da er det alltid veldig bra å ta det opp ting tidlig, så finner man en løsning som passer for begge!
  • Kommunikasjon er viktig uansett!

De vi har snakket med som bor på enerom setter pris på

  • Det å kunne tekke deg tilbake når du vil, kunne slappe av alene og ikke bli forstyrret.
  • Det er du som rydder og holder orden, eller roter i tingene dine.
  • Du deler bad med en annen, og har mulighet til å ha bedre tid på badet om morningen.

Her kan du lese litt om min (Louise) opplevelse på Grenland

Tanken om å komme på skolen første skoledag, allerede litt nervøs og småstresset, for så å treffe en fullstendig fremmed du enten skal dele rom med, eller dele bad med være skummelt. Dette kan definitivt være stressende, og jeg vet at jeg slet med akkurat det når jeg søkte meg inn på Grenland.

Meg og min roomie på dag to. Det var visst ikke så skummelt likevel;)

Personlig har jeg en roomie, og dette er kanskje et av de beste valgene jeg har tatt her på denne skolen, nettopp fordi det har påvirket hverdagen min positivt i en såpass stor grad.

Som dere kanskje merker så er jeg veldig glad i min roomie. Likevel var jo ikke dette et enkelt valg da jeg er en person som ofte trenger ro og space. Jeg gikk derfor inn med holdningen om at

Hvis ikke dette går, kan jeg alltid flytte på alenerom, men jeg prøver først!

Og det er helt sant! Skulle det oppstå noe kan du snakke med lederne på skolen og dere finner alltid ut av noe!

Min oppfordring er å prøve! Som jeg nevnte tidligere hadde mitt år her vært helt annerledes hadde jeg ikke hatt min roomie, og jeg er takknemlig hver dag for at jeg tok det valget jeg tok, og valgte å prøve<3

Hilsen Anne og Louise på Action og bistand 🫶🏼

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ