Afrika

Høydepunkter

  • Storbyen Nairobi
  • Vulkanfjellet Mt.Longonat
  • Motorcross i Tanzania
  • Overnatting i Masai landsby
  • Safari i Kenya
  • Samarbeid med “Make Possible
  • Dykking/snorkling på øya Zanzibar

Gjennom 3 uker får du komme tett på både natur, kultur, mennesker og dyr i Uganda, Kenya og Tanzania. Du kommer til å oppleve kontraster. Store høydepunkt som det å dra på safari eller kjøre motorcross, men du kommer også til å få lære mye om kultur – besøke masaier og lære mer om hvorfor god skolegang ikke er en selvfølge for alle.

– Du må ordne vaksiner selv. Vi veileder, og har også kontakt med helsesøster som besøker oss på skolen.
– Visum er inkludert
– Mat, 3 måltider pr dag er inkludert.
– Mot slutten av turen har vi 3-4 studiedager på kysten. Da har du noe mer fritid, og kan velge å gjøre flere aktiviteter enn de som er inkludert.

Turen er inludert i linjeavgiften på 32.000,-

Bistand/action

GoCart, døgning og vask

I godt over ei veke har Bistand/Action og resten av Grenland FHS vore på tur til Italia. Mandag kom me tilbake igjen til skulen, passe slitne etter å ha sett det meste av dei fleste stader og turistattraksjonar landet har å by på. Det vart likevel ikkje mykje tid til å slappe av, då programmet fram mot skuleavslutninga var fullspekka med aktivitetar og oppgåver.

Bistand/action

Bistand/Action på blåtur

Dersom du gjennom året har fulgt med på kva me på Bistand/Action har opplevd, har du nok fått med deg at denne linja mellom anna har vore fullt opp av større og mindre turar og utflukter. Felles for tidligare turar, er at me alltid har hatt eit innblikk i kva planen er, og kvar me skal. Denne veka fekk me derfor prøvd ut noko nytt, då Randi Irene hadde stelt i stand blåtur for linja.

Bistand/action

Vellykka markedsdag!

Laurdag 6. april var det duka for markedsdag på Grenland Folkehøgskule, i samarbeid med Misjon utan Grenser. Med strålande sol, glade menneske, loddsal, leikar og kaker vart det eit flott arrangement.