Årets Moldovaseminar

Action/bistandMoldova • 20 / september / 20

På lørdag var det klart for årets Moldovaseminar! Her vier vi en hel dag til å samle inn penger til organisasjonen Misjon uten Grenser som hjelper fattige barn og familier i Øst-Europa.

På Grenland FHS pleier Action og Bistand, sammen med valgfaget Prosjekt Moldova, å reise til Moldova i november. Der samarbeider vi med Misjon uten Grenser for å gjøre en forskjell for menneskene der nede. På grunn av situasjonen med korona kan dette bli vanskelig å gjennomføre. Likevel var hele skolen engasjert til å bidra med å samle inn penger – spesielt nå som det virkelig er mer nødvendig enn noen gang.

Vi startet dagen i foredragssalen med å høre på historier, se filmer og bilder fra elever som har vært på turen før. Dermed ble elevene delt inn korridorvis, og det var tid for å begynne den store innsamlingen.

Det ble satt igang mange kreative innsamlingsmetoder utover dagen. Alt fra kaker og cupcakes, til eggekasting og hårfarging. I tillegg gikk folk med bøsser, og de fleste ringte både nære og fjerne for å høre om dette var en sak de ville støtte.

Til sammen samlet vi inn 110 844 kr! Pengene som ble samlet inn skal blant annet brukes til å drive suppekjøkken, bygge og drive etter skoletilbud for barn. I tillegg blir det delt ut matesker som inneholder mat for en måned til en familie.

Sånn som situasjonen er nå er behovet for hjelp større enn noen gang. Vi er derfor ekstra takknemlige for alle som har bidratt til dette prosjektet i år! Tusen takk!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ