Backpack i Australia: K’gari (Fraser Island)

Australia og FilippineneBackpackerElevbloggen • 12 / mars / 24

Før vi reiste hjem, dro vi på telttur og utflukt til øya K’gari (fraser Island). Her fikk vi se mange dyr og vakker natur!

Fraser Island

Dagene på fraser Island er en opplevelse vi sent vil glemme og var en veldig fin avslutning på en vellykka reise! Rikt dyreliv, vakker natur og humpete veier er en god oppsummering av turen på denne øyen.

Vi startet tidlig onsdag morgen på Rainbow beach med en presentasjon om hvordan vi skulle beskytte oss og verdisakene våre fra dingos, rotter og andre krypdyr. Dingos er nemlig noen hundelignende dyr som lever villt på fraser Island.

På den ene siden var det skummelt å vite at vi skulle sove i telt på en øy full av slike dyr, men på den andre siden er det utrolig spennende å få lov til å se alt som lever i Australia.

Vi ble plassert i tre biler vi skulle kjøre rundt med i to dager. Liv, Olaf, Mali og Mathilde stilte som sjåfører – noe resten av klassen satte stor pris på.

Da vi endelig kom frem på Fraser Island tok vi turen til det første badestedet. Guiden vår fortalte oss at regel nummer en er alltid å ha badetøyet klart når man befinner seg i Australia – den kunnskapen kom godt med her. Innsjøen vi kom til hadde hvit sandstrand som strakte seg rundt kanten og vannet var helt krystallklart.

De neste timene gikk til bilkjøring på sandstranden og i den frodige skogen. Musikken ble spilt på høyt volum og det føltes nesten ut som man var med i en film. Underveis i bilturen fikk vi til og med sett et par av de kjente dingoene! Senere fikk vi plassert oss i teltene og fikk servert burgere. Til tross for at frykten for edderkopper og ville dyr var stor hos noen, fikk de fleste seg en god natts søvn.

Dag nummer to var minst like bra som den første. Vi startet dagen med frokost etterfulgt av et bad i «tea tree oil lake». Vannet skal visstnok være bra for solbrenthet, rynker og gi deg mykere hud. I tillegg bodde det mange søte skilpadder som stakk hodet opp av vannet før vi hoppet ut.

Videre fikk vi sett skipsvraket på øya og vi fikk oss nok et bad. Denne gangen i en elv hvor vi fløt nedover med baderinger i nydelige omgivelser! Til slutt endte vi dagen med lunsj på stranden og omsider tok vi båten tilbake til Rainbow beach.

Takk for en superfin tur til fraser Island!

Hjemreise

Da gjenstår det bare med siste natt i Australia før vi starter på hjemreisen. Det blir en lang tur, med et kort opphold i Brisbane før vi starter på våre totalt 22 timer med fly!

TAKK FOR EN FIN TUR

Vi er så heldige som har fått muligheten til å oppleve denne tre ukers lange reisen! Selv om det blir godt å komme tilbake til Grenland vil både Australia og Filippinene blir dypt savnet! Vi har fått oppleve masse spennende, skummelt, utfordrende og gøy! Vi har blitt kjent med masse flotte mennesker og vi har lært mye viktig for fremtiden.

Takk for nå!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ