BACKPACK I FILIPPINENE de første dagene

Australia og FilippineneBackpackerElevbloggen • 06 / mars / 24

Endelig er langturen igang! Første stopp: Filippinene!

Reisen er igang

10-11 februar

Vi startet reisen tidlig lørdagsmorgen med togtur til Gardermoen. Etter vi fikk sendt bagasjen og gått vellykket gjennom sikkerhetskontrollen kom vi oss på flyet til Doha, Qatar. Ble en liten mellomlanding her, før vi satte i vei mot Manilla. Vi fikk god mat servert på flyet, og det var masse gøy underholdning på skjermene.

Itillegg hadde flere av Backpackerne med seg ds, så det ble intens Mariokart spilling.

Etter totalt 15 timer i fly, var det en sliten gjeng som ankom Filippinene Søndag ettermiddag. Det var godt å komme frem til der vi skulle bo, og etter en kveldssamling tok noen seg et bad i bassenget eller en tur i naboparken før vi la oss.

Mama’s Children Center of Norway

12 februar

Idag har vi besøkt organsiasjonen «Mamas Children Center of Norway» som ble startet av den fantastiske Rachel Trivis. I en alder av 60 år, bestemte hun seg for å dra til Filippinene og hjelpe barn og eldre som lever i søppellandsbyene der nede. Takket være Rachel, alle de utrolige menneskene som jobber der og pengestøtte fra Norge, gir dette til sammen et bedre liv og framtid for både barn og eldre. Idag har organisasjon et barnehjem med en babyavdeling, en gutteavdeling, en jenteavdelingen. Her får barna hjelp med skolen og skoleutstyr, all mat og klær de måtte trenge, i tillegg til mange aktiviteter, men viktigst av alt – en familie. På barnehjemmet, finnes det også en avdeling for de eldre, slik at de skal kunne få en fin avslutning på livet. Ikke nok med det; Mamas driver også et «feeding program» hvor de deler ut mat til de som bor i søppellandsbyene, og de driver også med fengselsbesøk for å gjøre hverdagen til de innsatte litt lettere, optimistiske og meningsfulle.

Etter en introduksjon hos mamas, dro vi på fengselsbesøk. Vi fikk først litt introduksjon om hvordan fengselet fungerte, før vi gikk på vandring. Vi fikk se alle jobb-rommene, der hvor de fikk brukt kreativiteten sin. Vi fikk og gått innom et galleri, hvor de solgte det de laget. Der fikk vi kjøpt vesker, grytekluter og lommebøker. Så fikk vi besøke cellene. De innsatte viste frem det de hadde laget, spillene de hadde og noen optredde for oss. De sang og danset. Siden det nærmet seg valentines hadde de innsatte laget roser. Mennene delte ut roser laget av papir til jentene som kom forbi. Noen hadde de malt på med glitter! Så søte blomster❤️

Etter vi besøkte cellene hadde vi en samling med innsatte. De sang litt for oss, før vi fremførte skoledansen for de!

Så dro vi til en søppellandsby.  Det første som slo oss da vi gikk ut av bussen var en stank av brent plast, og annet søppel. Luften var veldig dårlig og full av støv og sand i seg, det må være svært helseskadelig bare å puste i denne byen. Husene var laget av søppel. Samtidig var det og veldig mye kjærlighet og det virket som de trivdes der. De var stolte av å vise frem danser ungene hadde øvd inn, og det var mange små kiosker hvor vi fikk kjøpt kald brus eller en liten snack.

Vi hadde med basketballer, ansiktsmaling og såpebobler. Det var veldig gøy å spille basketball med de små og ansiktsmaling var veldig populært!

Så dro vi tilbake til mamás. Vi var så heldige å få være med på å møte alle barnene på barnehjemmet. Noen av barna ble  introdusert og vi fikk høre historien deres. Vi har feiret bursdagen til februarbarnene, lekt, sunget og danset MASSE! I tillegg var vi så heldige som fikk se de mange talentene som bodde i alle barna der! De spilte instrumenter, sang og danset for oss <3 Så spiste vi lunsj sammen, det var veldig god mat. Det var trist å si hade, vi skulle ønske vi fikk vært mer med dem!

Ministries without borders

13 februar
Dagen startet tidlig med pakking og utsjekk av Villa Elsie resort. Så kjørte vi 2/3 timer buss til Batangas der vi skulle ta en 3 timers lang ferje til Abra de Ilog. Når ferjen ankom ble vi hentet av ministries without borders. De tok oss veldig godt imot!

Etter en god lunsj ble det litt tid til avslapning før vi kjørte til et fossefall for å bade. Dette var helt fantastisk! Så spiste vi middag og tok en tidlig kveld.

14 februar

Idag dro vi på fjelltur opp til landsbyen Latag for å dele ut klær. Det ble mange pauser, for var veldig varmt og tungt. Brukte ca 2 timer og 10 min opp. Så hadde vi litt opplegg, danset, sang og delte ut klær til barna. 

Etter vi spiste nista vår, filippinsk mat med ris og kylling og noen egg; klatret noen opp i en palme og hentet kokosnøtt til oss, som vi fikk smake på. Både kokoskjøttet og drikke kokosmelk. Det var veldig godt!

Så spilte noen fra klassen og dem som jobbet i ministries basketball mot politiet som var med oss på turen og de filippinske studentene som bodde hos ministries.

Landsbyen hadde vakre risåkere, det har veldig fascinerende hvordan de er laget.


På vei ned fra fjellet badet vi i en elv! Det var litt strøm i vannet og vi fikk sklidd litt på steinene i elven. Var som badeland tihi

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ