Backpacker i Australia – Frasier Island

Australia og FilippineneBackpacker • 29 / mars / 23

Turen til Frasier Island startet med tidlig frokost på hostellet og deretter ble vi hentet av bussen som kjørte oss til Hervey Bay havna. Vi skulle ta sightseeing båt til Frasier Island.

På vei ut fikk vi ‘morning tea’ som var te/kaffe samt en søt snack. I Australia er det vanlig med et lite måltid mellom frokost og lunsj. Vi satt på båten og solte oss, noen bak på båten og noen på dekk. Vi så delfiner og sjøskilpadder i havet som var veldig fascinerende.

Etter en stund stoppet vi for å snorkle. Alle fikk utdelt våtdrakter som kom godt med, da det var mange små maneter i havet. Når vi snorklet så vi på nært hold mange kule fisker, fiskestrømmer og noen så til og med en sjøskilpadde.

Deretter fikk vi sightseeing på selve Frasier Island øya, og gikk opp på sanddynene og kjente på kaffestein som smuldret opp når vi tok på det. Frasier Island er verdens største sandøy, så stort sett alt på øya er sand, til og med steinene. Vi hadde det kjekt i elva like ved, før vi dro tilbake til båten for mer eventyr på havet rundt øya.

Vi fikk servert en god buffetlunsj, og etter god mat tok noen av oss en kanotur og andre snorklet en andre gang. Denne gangen så vi to store sjøskilpadder på nært hold som var utrolig gøy.

Vi dro deretter tilbake til Frasier Island nærmere sagt Awinya Creek, og tok en kajakktur i ferskvannet på øya, vi fløyt med flytestaver gjennom strømmen i elva, satt i tube, solte oss og badet i det varme vannet.

På vei tilbake til Hervey Bay/fastlandet fikk vi servert ‘afternoon tea’ på båten som var salt kjeks med tilbehør. I Australia er det vanlig å ha et lett måltid på formiddagen.

Turen til Frasier Island var en super tur som Backpackerlinja på Grenland aldri har vært med på før. Vi fikk sett mye og gjort mange forskjellige aktiviteter. Det var en fantastisk dag.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ