Backpacker i Filipinnene: MaMas Children Center

Australia og FilippineneBackpackerElevbloggen • 22 / februar / 23

Backpcaker har endelig startet hovedturen sin til Filippinene og Australia, og første stopp på turen var MaMas Children Center of Norway.

Etter omtrent et døgn reising og en natt på «hotell» dro vi tidlig til MaMas Children Center. Der ble vi møtt av noen hyggelige damer som hjalp til å drive stedet. Vi møtte også fem norske pensjonister som er med i styret. Dagen startet med at vi fikk en fin presentasjon om hva MaMas arbeider for. Organisasjonen ble startet av norske Rakel Trovi som ønsket å hjelpe fattige familier i Filippinene. Hun opprettet både barnehjem, ungdomshjem, eldrehjem, gratis sykehus og hjelpearbeid i søppellandsbyer og fengsel.

Senere fikk vi en liten omvisning på barnehjemmet og eldrehjemmet. Barna var på skolen, men vi fikk hilse på de nydelige eldre damene som bodde på eldrehjemmet. Etter omvisningen dro vi videre til «General Trias city jail». Her fikk vi en stor velkomst. De hadde ordnet et skikkelig opplegg til oss. De ansatte presenterte arbeidet de hadde i fengselet, som de var veldig stolte av. Vi sang og danset sammen med de innsatte. Vi fikk også se på cellene og hilse på de innsatte som bodde der. Der ble det enda mer sang og dans.

Etter mange timer på fengselsbesøk dro vi videre til et av Mamas prosjekter «Dumpside feeding program». Via dette prosjektet gir Mamas mat til førskolebarn, og andre ressurser til folkene som bor i søppellandsbyen. Her spilte vi basketball, lekte med barna og viste frem flere sanger og danser.

Etter besøket i søppellandsbyen dro vi tilbake til Mamas. Da var det tid for lunsj og show med barna på barnehjemmet. Vi fikk god mat og det ble masse dansing fra både dem og oss. Etter middag ble det ansiktsmaling, mer dansing og mange fine samtaler med både barn og ansatte der.

På slutten av dagen møttes vi alle på hotellet og snakket om inntrykkene vi hadde fått denne dagen. Vi delte både de fine opplevelsene og fikk snakket sammen om alt det vanskelige vi hadde sett.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ