Backpacker i Filippinene: Ministries Without Borders

Australia og FilippineneBackpacker • 11 / februar / 23

Andre delen av turen var vi på øya Mindoro, hvor vi besøkte Ministries Without Borders og så på arbeidet deres.

Etter en tidlig morgen med buss og båt ankom vi Abra de Ilog på Mindoro hvor vi ble hentet av de fra Ministries Without Borders (MWB). Vi ble kjørt til deres lokale/område som var stort med bungalowhus og mangotrær. Vi ble innlosjert på rom og fikk etter det god filippinsk snack. Vi lærte at i Filippinene kalles måltidet en «snack» når det ikke inneholder ris.

Tone som jobber på Ministries viste oss rundt på MWB’s område, og vi fikk også et lite besøk på Ministries’ fødestue med nyfødte babyer, og møtte spesialklassen som vi skulle tilbringe morgendagen med.

Senere ble vi delt inn i to grupper der hver av gruppene dro til hver sin landsby. I landsbyene bodde filippinsk urbefolkning, og vi ble med på MWB’s feeding program hvor vi delte ut mat, sang, lekte, danset, og hjalp med vasking av barna samt ga de klær som var tatt med fra MWB i Norge.

Kvelden gikk til å slappe av etter en lang dag, og noen dro til sentrum av Abra de Ilog og tok en filippinsk scooter med sidevogn tilbake. 

Vi ble servert god kveldsmat på Ministries samt hadde debrief på kvelden der vi snakket om inntrykkene i løpet av dagen.

Neste dag hadde vi en god lang frokost på Ministries. Etter frokost var vi med spesialklassen hos MWB. Vi hadde det kjekt med leker som «Bro, bro brille» og «Slå på ringen», samt dans og ansiktsmaling. Vi fikk også høre spesialklassen synge en fin sang for oss. Deretter gikk turen videre til Pandan Island.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ