Barcelona på sitt beste

Reiseliv_Europa • 16 / oktober / 22

Uken før høstferien nøt Reiseliv Europa en vidunderlig reise til Barcelona! Her lærte vi mye om både monument, byen og kulturen!

Mandagen vi ankom brukte vi på å ordne oss, og dra ut å spise. Vi var så heldige og fikk en kjempefin solnedgang på kjøpesenteret som lå noen minutter unna hotellet vårt, det var også her vi spiste.

Utsikten fra kjøpesenteret var på en stor rundkjøring som noen syntes minte dem om Arc de Triumph i Paris, selvfølgelig mye mindre…her prøvde vi også å få med oss et fonteneshow, men som vi dessverre ikke rakk å få med oss:(

Tirsdagen startet med promenade-vandring til enden av la Rambla, Barcelonas beste gate for shopping og kulturelle inntrykk! Her skulle vi nemlig sette oss på en «Hop on Hop off»-buss for å dra til Sagrada Familia, og deretter Park Güell, begge laget av den kjente arkitekten Antoni Gaudi, som vi også hadde lært litt om på forhånd på Grenland.

Dødsfasaden av Sagrada Familia
Ettermiddagsvinduene i Sagrada Familia
Innsiden av Sagrada Familia

Vi var heldige og fikk en guide som snakket norsk. Her lærte vi mye om fasadene og symbolikken til den kjente kirken, i tillegg til hvordan Gaudis egne ideer og fascinasjoner er innebygd i kirken.

Liten del av Park Güell

Onsdagen fikk vi en veldig interessant guiding av gamlebyen av Barcelona, hvor vi blant annet fikk besøke utgravningene av deler av den romerske byen som skal befinne seg under hele Barcelona! Dette syntes mange var kjempekult! Vi lærte også litt historie i forbindelse med Spania og Catalonia, og hvordan forholdet mellom de to regionene har utviklet seg utover årene.

Torsdagen startet med et besøk og lunsj på Camp Nou, en veldig berikende og spennende opplevelse! Alle var helt fascinert av størrelsen på arenaen, tenk at nesten 100 000 mennesker får plass i den arenaen! Vi fikk også prøvd VR-briller, og en Robokeeper, der kun vår lærer Ørjan klarte å skåre, han er nå stolt bærer av en liten knappenål!

Alt i alt var alle meget fornøyd med turen, og vi koste oss alle sammen! Dagene bestod av organiserte guidinger eller besøk av monumenter, men vi fikk også mye frihet med hvordan vi ville bruke tiden vår.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ