Billian Music Family

Action/bistandAfrika • 20 / februar / 20

Oppholdet vårt i Nairobi går mot slutten. De to siste dagene her har vi fått tilbringe med den herlige gjengen fra Billian Music Family. Her har vi fått oppleve mye glede i en ellers håpløs situasjon.

Allerede på vei inn mot slummen merket vi de store kontrastene som er i Nairobi. Midt mellom store, fine bygninger finner du Mathareslummen. Her bor det mellom 500 000 og 800 000 mennesker. Dette sier litt om hvor lite betydning menneskene som bor i slummen har – at de ikke er del av en statistikk engang.

Vi fikk en liten omvisning i slummen. Synet, stemningen og luktene som møtte oss der gjorde sterke inntrykk. Det var trange passasjer, hus som minner mer om skur, i tillegg til søppel og avføring overalt. Innbyggerne i Mathare lever under umenneskelige forhold.

Midt i all denne elendigheten finnes Billian Music Family. Et sted som skaper positivitet og håp i en ellers vanskelig hverdag. Billian er en fantastisk mann som har startet dette senteret. Han har en visjon om å hjelpe ungdommer ut av kriminalitet ved hjelp av musikk og dans. Han ønsker å skape gode ledere for at Kenyas fremtid skal bli lysere.

Billian Music Family har noen av landets beste dansere, i tillegg til utrolig dyktige rappere og sangere. Vi har vært så heldige å få både sett og lært dans, som vi senere fikk vist frem midt i Mathareslummen. Dette var en utrolig fin opplevelse hvor vi ble samlet gjennom musikk og dans.

Vi fikk også møte vår gode venn Lizzy igjen. Det var spennende å endelig få se det arbeidet hun gjør for barn med funksjonshemminger i Mathare. Her tar de vare på barn som ellers ville blitt gjemt vekk fra omverdenen uten den hjelpen og kjærligheten de fortjener.

Vi har vært veldig heldige som har fått lære- og bli kjent med senteret, og de fantastiske folkene som er en del av Billian Music Family. Det er veldig inspirerende å se hvor mye pågangsmot og håp de har til tross for situasjonen de er i. Vi har fått minner for livet, og kommer alltid til å huske alle de fine menneskene vi har møtt.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ