Cinque Terre

ItaliaNyheter • 06 / mai / 19

Cinque Terre, også kalt 5 Terre er betegnelsen på fem områder nord i Italia. Områdene er veldig berglent, ulent og ligger ved kysten. Til felles er alle fiskerlandsbyer. Noen av elevene valgte å besøke disse byene, her er litt av dagen deres

Vi startet dagen med å ta buss til La Spezia for å kjøpe en togbillett. Man kan nemlig kjøpe en billet som gjør at man kan ta toget mellom de fem byene hele dagen, som vil si at vi fikk styre dagen helt selv.

Noen valgte å ta toget mellom de fem byene, slik at de rakk å se alle, mens noen valgte å gå mellom noen av landsbyene. Cinque Terre er nemlig også kjent for stiene de har mellom landsbyene. Det finnes flere stier å ta, den mest kjente er kjærlighetsstien. Den går lang kysten, men andre går litt mer opp i høyden slik at man får litt mer utsikt.

Selvom byene kan virke veldig like, hadde de alle et særpreg som gjorde de veldig unike. Noen av landsbyene var mer preget av at de var fiskerlandsbyer enn noen av de andre. Etter flere dager i flere byer, var det godt å kunne komme til en landsby å bare nyte tilværelsen. Byene er vel å merke preget av turisme, det var en spesiell opplevelse med å sitte stille langs kystkanten å bare nyte havet, sammen med flere ukjente.

Cinque Terre var en god opplevelse for alle som var med, og vi anbefaler alle å ta seg turen en gang.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ