Dagene før reisen

ElevbloggenJordanReiseliv • 04 / november / 23

Jordan har en helt annen kultur enn de andre landene vi skal reise til i løpet av året. Vi har forberedt oss mye i linje timene, blant annet lært om de ulike byene vi skal besøke, og fått praktisk info om normer og regler som bør legges merke til.

Med tanke på alle urolighetene i nabolandet Israel så har det vært litt nervøsitet rundt det å reise til Jordan. Det har også blitt diskutert blant elevene om vi i det hele tatt skulle reise. Erik og Morten har forsikret oss at det er trygt å reise til Jordan, og de hadde ikke tatt sjansen hvis det var noe som viste seg å være utrygt. De følger også nøye med på råd fra myndighetene. Så nå gleder vi oss alle sammen til å reise.

Mange ser frem til å oppleve en helt ny kultur og se unike ting. Vi snakker om hvor mye vi gleder oss til å se ruinene i Jerash, kjøre jeep og ri på kameler i ørkenen, besøke Petra, bade i Dødehavet og kjøre båt i Rødehavet.

Ole gleder seg veldig til første dagen når vi skal til Jerash, siden det er Østens Pompeii og fordi det er en av de største ruinene. Han sier at konflikten ikke har påvirket lysten hans til å reise i det hele tatt. «Jeg har troen på at lærerne holder seg oppdatert og stoler på deres valg til å dra»

Frida og Ole

Vi spurte også Frida om hennes tanker rundt konflikten i Israel og at vi skal til nabolandet, og hva hun gleder seg mest til i Jordan.

Frida gleder seg til å gå på en av toppene ved Petra for å få utsikt over hele området. Hun delte også at: «Det skapte mye usikkerhet i klassen til å begynne med. Vi følte med de som ble påvirket av situasjonen, men var også bekymret for om det er trygt for oss å reise. Heldigvis har vi gode lærere som følger nøye med, og passer på at ingenting skjer med oss.»

Forberedelser til Jordan

For å forberede oss til Jordan fikk noen av elevene i oppgave om å presentere de stedene vi skal besøke. Resten av klassen gikk rundt, hørte på og stilte spørsmål. Det var en fin og interaktiv måte å lære om Jordan på.

Vi har tidligere fått besøk av Alejandro fra Argentina og hans slektning Michael fra Israel. Michael fortalte hvordan det var å vokse opp i Israel og hvordan skolesystemet og militæret fungerer. Detter var interessant å høre på med tanke på at Israel er naboland til Jordan.

Erik og Morten som forteller om Jordan turen

Vi fikk mer informasjon om kulturen i Jordan fra Anbjørg (kona til Morten), som skal bli med oss! Vi fikk svar på spørsmål om hvordan vi burde kle oss, hva man burde unngå, og hvordan vi respekterer kulturen som besøkende.

Vi har også sett youtube videoer fra tidligere klasser av deres reiser til Jordan som man kan finne på YouTube.

Det vil bli lagt ut en video fra 23-24 året også!!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ