Dagene i Kenya

Action/bistandAfrika • 22 / februar / 19

Hallo fra Kenya! På søndag pakket vi kofferten, og takket Uganda farvel for denne gang. Vi la bak oss noen fantastiske og opplevelsesrike dager, bestående av blant annet rafting, hesteridning og følelsesladde møter med lokale barn. Ettersom første del av turen vår var så vellykket, kan man si at forventningene var nokså høye til eventyrene som ventet oss i Kenya.

Det første på programmet for Kenya, var safari i Masai Mara Nasjonalpark. Etter å ha sjekket inn på campen vi skulle bo på, dro vi forventningsfulle og spente ut på kveldssafari. Her fikk vi et par timer med smakebit på hva morgendagen skulle bringe. På tirsdag hadde vi nemlig en hel dag på safari. Til tross for mange timer i stekende sol, slitne bein, og humpete veier, hadde vi en utrolig kjekk dag ute blant dyrene. Vi endte opp med å se fire av «De Fem Store», nemlig bøffel, elefant, løve og leopard. Den resterende av de fem, nesehornet, var ikke like lett å få øye på. Til gjengjeld, fikk vi et fantastisk syn av to geparder.

På onsdag dro vi til en Masailandsby like ved nasjonalparken. Her fikk vi et innblikk i masaikulturen, i form av både omvisning på området, og gjennom tradisjonelle danser. Masaier er et folkeslag som holder til i området sør for Victoriasjøen i Afrika, og da flesteparten i Kenya. En tradisjon for masaiene, er blant annet at alle masaigutter må gjennom en manndomsprøve, der oppgaven er å drepe en løve. Enda en tradisjon, er at mannlige masaier kan ha flere koner, og det er han som kan hoppe høyest som får velge kone først.

Dagen i dag startet med en liten tur innom et sjiraffsenter, før turen gikk videre til Mathare i Nairobi. I Mathare møtte vi gjengen fra Billian Music Family, som tok oss med på en omvisning i Mathareslummen. Her fikk vi se den grusomme realiteten av hvordan millioner av mennesker lever i slumområder. Billian Music Family er en organisasjon som har som formål å støtte og følge opp potensielle talenter i Mathare. BMF ønsker at barn skal ha muligheten til å utvikle talentene sine, til tross for dårlig levekår, som i slummen. Vi hadde derfor en knallbra dag (quote Gunvor) sammen med de talentfulle danserne og sangerne i Billian Music Family.

Nå avslutter vi nok et kapittel i Afrikaeventyret vårt, og setter i morgen tidlig kursen mot det tredje og siste landet på planen vår, nemlig Tanzania!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ