De siste linjetimene før jul

Action/bistandElevbloggen • 16 / desember / 23

Vi har hatt noen fantastiske siste klassetimer nå før juleferien. Vi fikk blant julestemning da vi fikk prøve oss som pølsemakere. Samt neste dag fikk alle opplevelsen av å fryse men så koke , altså isbading og Sauna.

Pølsemakere

Tirsdag den 12.desember var vi så heldige som ble invitert hjem til besteforeldrene til Tyra. Her fikk vi muligheten til å lage pølser, helt selv! Det var en svært lærerik prosess hvor vi fikk høre fra bestefaren til Tyra, om at det går ann å lage pølser av nesten hva som helst!

Vi lagde pølser med både svin og alpakka. Kjøttet var kvernet, så vi kunne da kryddre det slik vi ville etterpå. Vi lagde ulike pølser med for eksempel chilli og hvitløk, en annen med tørket tomater og gressløk.

Nå kan vi kalle oss for pølsemakere

Da vi var ferdige, var det hyggelig å få en overraskelse med mini “julebord”. Da ble det servert pølser, som vi lagde, poteter, pai og brød. Og til dessert var det kake – gulrotkake og sjokoladekake.

Vi vil takke familien til Tyra for et hyggelig opplegg og at de tok oss så godt imot.

For en idyllisk plass, særlig nå i juletiden

Isbading er fantastisk!

Den 13.desember var en dag noen grudde seg til og noen gledet seg til. Vi skulle isbade! Denne dagen kan vi mildt si var en “action” dag. Men ikke nok med det så fikk vi også prøve ut saunaen i Porsgrunn. Der var det så varmt at vi nesten ønsket å bade mer, i stedet for å bli kokt levende. Noen hoppet i tillegg fra 3 meteren som var på taket. Dette var en kjempe koslig dag i både kulden og varmen. (Dette inspirerte faktisk noen i klassen til å velge valgfaget isbading til neste halvår)

God Jul

På kvelden hadde vi en avslutning med taco, fruktsalat, is og brownie. Og alle i klassen fikk et bilde med julehilsen fra våre to fantastiske stipper, Julie og Mariell<3

Vi ønsker alle en riktig god jul!

– hilsen alle oss i A&B

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ