Dot art

Backpacker • 17 / januar / 19

Dot art, eller også kalt dot painting er en malingsmetode som stammer fra urbefolkningen i Australia, altså aboriginere. Vi på backpack fikk testet det ut, her er hva vi lærte underveis.

Vi lærte litt om kunsten aboriginere lager, fikk testet ut teknikken, og det her er noe av hva vi lagde og hva vi fikk vite om kunsten:

Fargene man bruker er ofte i en jordtone, men ellers kan metoden ligne litt på den moderne kunsten Mandala.

Her er et av bildene som ble laget.

Bilene som blir laget av aboriginere har en historie i alle maleriene. Maleriene inneholder ulike tegn som kan fortelle andre hva de har malt. Vann, møteplasser, fotspor av ulike dyr, stier og hellige plasser er noe av det symbolene kan bety.

Vi har også lært mye fakta om aboriginere, om undertrykkelsen for eksempel. Det er faktisk noen partier som fortsatt kjemper for å at aboriginere skal miste alle sine rettigheter.

Vi har hørt mer om programmet vi skal igjennom og litt hva vi kan forvente når vi skal på en slik tur. Ulike ord og aliasspill har vært med på å få bedre forståelse for språket, kulturen og historien til aboriginere. Når vi skal til Australia er det en sjanse for at vi kan male dot painting sammen med noen av de lokale aboriginere, så det var veldig greit å få testet det litt ut på forhånd.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ