En natt under stjernene

Action/bistandAfrika • 26 / februar / 19

Det er ingen tvil om at linjeturen vår virkelig gir oss et autentisk og ikke-turistifisert møte med Afrika. På fredag forlot vi Kenya, og kjørte hele veien over grensen til Arusha i Tanzania. Dagen etter dro vi ut på det som skulle bli en dag full av spennende møter og sterke inntrykk.

Destinasjonen vår var Monduli Juu, et fjellområde ikke så langt fra Arusha, men på veien opp stoppet vi innom en masailandsby. Her møtte vi Jackeline og Thomas, to ildsjeler som arbeider for Make Possible. Hovedfokuset deres er å redde unge jenter ut fra tidlig ekteskap og svangerskap, en tradisjon som dessverre fortsatt blir praktisert i masaikulturen. Det er også da typisk at disse jentene gifter seg med menn som er fire ganger deres egen alder. Det spesielle med denne masailandsbyen vi besøkte, er at Jackeline og Thomas har klart å begynne på jenteprosjektet deres her. Prosjektet går ut på at unge jenter skal få muligheten til å gå på skole, med foreldrenes godkjenning, slik at de unngår å bli giftet bort som barn. Det var veldig fint, og ikke minst utrolig inspirerende å se hvor sterkt både Jackeline og Thomas brenner for det de driver med.

Da vi omsider kom frem til teltplassen hvor vi skulle tilbringe natten i Monduli Juu, satt vi opp telt og ordnet med madrasser og myggnetting. Denne overnattingen ble den desidert mest interessante overnattingen på hele Afrikaturen. Vi fikk nemlig muligheten til å sove under åpen himmel, midt oppå et fjell, blant masaiene. På kvelden fikk vi også være vitne til slakting av en geit, på ekte masaisk vis. I tillegg hadde vi en koselig kveldssamling rundt bålet, hvor vi fikk lære enda mer om den unike masaikulturen.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ