En smak av Afrika!

Action/bistand • 11 / desember / 19

På tirsdag kveld inviterte linjelærern vår, Randi Irene, oss til afrikansk aften hjemme hos seg. Dette ble en vellykket og hyggelig juleavslutning for Action og bistand!

Før kvelden falt på, ble klassen inndelt i tre grupper. En gruppe skulle lage forrett, en annen skulle stå for hovedretten og den siste skulle lage dessert. Hver gruppe hadde selv ansvar for å bestemme hvilken afrikansk rett de skulle lage, handle inn ingredienser til matlaginga og tilbrede retten de hadde valgt. Denne utfordringen tok klassen på strak arm, og vi kom frem til mange nye og spennende retter som vi gledet oss til å tilberede.

Til forrett ble det servert Chakalaka, som er en vegetarisk rett fra Nord-Afrika. Hovedretten var Swahili kylling med korriander og grønnsaker. Denne retten var litt ekstra spennende siden den kommer fra noen av landene vi skal reise til senere i år, i øst-Afrika. Til slutt ble middagen avrundet med kanelpai og is. Dette er en dessertype som kommer fra Sør-Afrika. Maten vi laget har dermed gitt oss en «reise» gjennom både Nord- Øst- og Sør-Afrika.

Høydepunktet denne kvelden var likevel å få sett vår kjære Lizzy igjen, som var kommet på overraskelsesbesøk! I tillegg til å være gjest, fungerte hun også som den perfekte dommer til å bedømme de afrikanske rettene vi hadde laget. Heldigvis falt alt i smak!

Resten av kvelden ble fylt med sang og dans, mimring tilbake til de koselige stundene vi har hatt sammen og planlegging av alt det spennende vi har foran oss.

Dette ble en perfekt juleavslutning for Action og bistand. Vi fikk avsluttet dette flotte halvåret med en smak av hva neste halvårs høydepunkt har å by på. Med en så fin gjeng som lager så god stemning, ser vi virkelig frem til Afrika-turen vi har i vente!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ