En uke som fotballelev

Fotball Europa • 30 / januar / 19

Hva gjør man egentlig på linja Fotball Europa? Hvordan er en «vanlig» uke som elev her?

Mandag starter tidlig med frokost og morgensamling. Deretter kan man ha halvårsfag før lunsj. Da kan man ha alt fra crossfit, årbok og kajakk til matglede, sandvolleyball og mye annet. Etter lunsj har vi ukas første fotballtrening fram til middag. Nå på vinterstid trener vi innendørs i Skjærgårdshallen, mens vi ellers holder til på banen rett ved skolen.

Etter middag på hverdagene kan man ha fag (som for eksempel prosjekt Moldova, massasje eller annet), men stort sett er det mest sosiale aktiviteter.

Tirsdag starter først med brunsj fra 11-12. Deretter er det fotballtrening fram til middag.

Onsdag starter med kristendom etter frokost og morgensamling. Selv om faget heter kristendom kan man ikke la seg skremme. Det er noe helt annet enn man forestiller seg… Etter lunsj har vi idrettstimer fram til middag. Det er timer vi har felles med handballklassen på skolen.

Torsdag er det valgfag både før og etter lunsj. Det er halvårsfag før lunsj og helårsfag etter lunsj. Helårsfag er fag som volleyball, multisport, kajakk og masse annet. Etter middag har de fleste fotballelevene valgfaget futsal. I tillegg arrangeres det en sosial aktivitet vi kaller TWIST hver torsdag.

Fredag er det igjen valgfag før lunsj. Etter lunsj har vi ukas siste fotballøkt. Deretter er det som regel den tradisjonsrike quizen på kvelden.

Lørdag har vi som regel seminar. Det varer fra 9.30-12.30. Så langt har vi hatt flere ulike seminar som blant annet et verdiseminar med tidligere landslagstrener i håndball, Gunnar Pettersen. Vi har hatt et inspirasjonsseminar med tidligere basketspiller Elsafadi. Vi har og hatt mer praktiske seminar som pepperkakehuskonkurranse og nyttårsball. På kvelden er det enten korridor eller elevkveld.

Søndagene er de roligste dagene på skolen. Da blir det mye opp til hver enkelt hva man vil gjøre. Mange utnytter tiden til å ta igjen søvn siden det alltid skjer så mye her. Det spilles mye volleyball, biljard og sandvolley for å nevne noe. Vi fotballelever bruker naturlig nok mye tid i skolens filmrom, propellet, hvor alt fra Premier League til Start i OBOS-ligaen følges på skjermen.

I tillegg spiller vi i løpet av året mange kamper her. Både mot lokale lag og andre folkehøgskoler. Grenland har de siste årene fått opparbeidet seg en god statistikk. Det gjør at hver kamp betyr mye.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ