Fellestur til Rauland

RaulandReiseliv • 25 / januar / 19

Selv om snøen har komt til Grenland, manglet vi bakkene og løypene for å få utnytte snøen fullt ut. Derfor reiste hele skolen til Rauland denne uken, hvor både aking, alpint og langrenn sto på planen for de som ønsket.

Vi reiste tidlig på tirsdags morgen og var fremme i 10 tiden. Vi hadde allerede da delt oss slik at noen reiste direkte til Raulandsfjell der vi skulle bo, mens resten ville sjekke ut bakkene med en gang og reiste dermed til skisenteret for å stå slalåm.

Skitrekket besto av bakker i forskjellige vanskelighetsgrader, så vi fikk virkelig lekt oss. Noen knall og fall er det derimot vanskelig å unngå, men humøret var på topp likevel. Dagen i trekket endte i 4 tiden, og vi ble kjørt videre til der resten av skolen var.

Klokken 19:00 sto middag på planen, og vi fikk servert en nydelig biff stroganoff. Etter det var det kveldsmøte med beskjeder, sang og dikt. Kvelden videre besto av avslapning og brettspill for de fleste.

Neste dag delte vi oss igjen. De som ville i trekket reiste dit de ønsket. Det er mange skitrekk i område så her var det bare å velge det skitrekket som hørtes mest spennende ut. De fleste endte derimot opp i det trekket vi var i dagen før.

For dem som ikke ville stå slalåm, var langrenn et alternativ. Og for dem som ikke ønsket å stå på ski i det hele tatt, kunne man velge å ake, spille brettspill eller bare slappe av. Her var det altså noe for alle. Gjengen møttes igjen i 4 tiden, og da var det også duket for «Tour de Ski» i akebakken. Her var det om å gjøre å treffe en idealtid ved å gjøre ulike oppgaver i snøen. Et tilbud vi også hadde på ettermiddagstid var å dra til et basseng med badstue og boblebad. Dette benyttet noen seg av etter en lang dag i bakken eller skiløypen.

Middagen ble igjen servert 19:00 og her var det virkelig ikke spart på noe. Det var buffet med både taco, nachos og pizza, i tillegg til løkringer og chips med dip på siden om man ønsket. Kvelden ble deretter avsluttet med et kveldsmøte.

Neste dag sto hjemreise på planen, men før det fikk vi stå enda litt mer på ski om vi ønsket. Klokken 14 satt vi i bussen på vei hjem til kjære Grenland, og med det var en fantastisk tur i fjellet over. Reiselivsklassen har storkost seg, og det har vært veldig koselig å få kunne reise med hele skolen for en gangs skyld.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ