Ferieparadiset Aqaba

Jordan og IsraelReiseliv • 13 / november / 18

Etter noen helt unike dager i Israel satt vi kursen mot ferieparadiset Aqaba. Her befinner vi oss også enda i skrivende stund.

Tidlig torsdags morgen startet bussturen fra Israel til nabolandet Jordan. Turen varte i ca. 5 timer, men selvom den var ganske lang var den absolutt ikke kjedelig. På vei ned til Aqaba stoppet vi innom den gamle israelske byen Jeriko. Her fikk vi tatt litt bilder og kjøpt deilige frukter fra et lite marked. Vårt lengste stopp var ved Dødehavet, verdens laveste punkt. Her stoppet vi å badet, spiste lunsj og fikk litt sol på kroppen.

Vi var fremme tidlig på kvelden i Aqaba, og avsluttet dagen med et McDonaldsmåltid, samt litt shopping på de lokale basarene. Noen av oss satt også på det beryktede taket på hotellet resten av kvelden. Her satt vi å snakket og koste oss i hverandre sitt selskap.

Fredagen tilbragte vi på privatstranden Berenice. Her fikk vi virkelig kjenne på feriefølelsen. Graderstokken viste godt over 20 grader, sand mellom tærne, og forfriskende bad i Rødehavet. Dette var en dag hvor vi bare slappet av, og fikk tid til å ta innover oss alle de nye inntrykkene.

Til middag var det kinesisk mat som sto på menyen. Vi dro på en restaurant like i nærheten av hotellet, og man kan trygt si at maten var upåklagelig.

Lørdagen var egentlig satt av til en utflukt til Petra, men grunnet ugunstige værforhold dro vi heller på båttur. Lørdagen ble altså nok en dag hvor vi virkelig fikk kjenne på feriefølelsen.

Båten gikk fra en havn like ved hotellet, og kjørte oss ut på Rødehavet. Vi hadde to stopp på turen, og under stoppene var det planlagt dykking og snorkling. Da fikk vi se alt fra flotte korallrev til eksotiske fiskerarter på nært hold. I tillegg til dykking og snorkling fikk vi også masse tid til å ligge og slappe av i sola. Det ble også servert et nydelig grillmåltid på båten, bestående av kylling, pitabrød, poteter, stekte grønnsaker, salat og hummus.

I firetiden var vi tilbake på hotellet. Da fikk vi noen timer fritid før det brakte løs med et måltid på pizza hut. Etter en deilig middag samlet klassen seg nok en kveld på hotellets tak for sosialt samkvem og hygge. Godt fornøyd med hva Aqaba hadde tilbydd så langt.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ