Filippinene dag 1: Mamas

Australia og FilippineneBackpacker • 15 / februar / 19

Første dagen på Filippinene var på tirsdag 12.02. Det var en innholdsrik dag, med både fengselsbesøk, besøk til en «søppellandsby» og besøk på et barnehjem.

Første dagen på Fillipinene opplevde backpackerne mye forskjellig, og fikk utrolig mange, nye inntrykk. Vi startet en tidlig morgen kl 8 for møte på Hopes Haven. Der fikk vi en rask introduksjon av «Mamas» organisasjonen sitt arbeid.

Første besøket vi gjorde var ved fengselet «City jail of General Trias». De innsatte opptredde med sanger til oss besøkende, og senere viste klassen noen sanger for dem. Forholdene i fengselet var ikke så bra, men likevel ble vi tatt godt i mot med mange smil. Etter det hadde vi en god lunsjpause på «Robinsons Tejero», som er et stort kjøpesenter i Manila.

Neste besøket var i slummen i Manila, som stort sett bestod av søppel. Vi fikk se ekstrem fattigdom og dårlige levekår. 300 familier bor i denne landsbyen, og lever for det meste av inntekter fra å samle plast. Vi var på besøk under «dumpside feeding program» som er en del av Mamas arbeid i Manila. Organisasjonen bidrar mellom annet med næringsrik mat til barna i landsbyen. Backpackerne fikk danset, lekt og snakket med barna som var der, også hatt flere gode samtaler med ungdommene og de voksne. Her igjen ble vi møtt med mye glede og gjestfrihet.

Det siste besøket vi var på denne dagen var på Mamas. Først hilste vi på de eldre ved eldresenteret. Her var det mye takknemlighet, og gode smil som møtte oss. Senere feiret vi bursdagsfeiring i kirken for barn som bor der. Vi fikk god mat, og en utrolig forestilling av barna som bor der, med både sang og dans. Vi fikk danset litt sammen med barna, og de lærte oss forskjellige dansetrinn. Senere ble det lek med såpebobler og ballonger, som var en oppløftende avslutning på dagen.

Etter vi kom tilbake på hotellet tok vi en rask «debreaf» av dagens opplevelser og inntrykk, og fikk tatt et raskt kveldsbad i bassenget. Vi tok en tidlig kveld, for avreise til Abra de Ilog ventet for morgendagen.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ