Første del av Sunnmøretur

Action/bistandSunnmøre • 29 / september / 20

Første dag på road trip kjørte vi hele veien fra Porsgrunn til Åndalsnes. På veien stoppet vi både på Espa og i Hafjell, hjemplassen til stippen vår Henrik. I Åndalsnes var vi så heldige å få sove i huset til ei venninne av Randi Irene. Marte var også vår guide på Via Ferrata dagen etter. Dette var en luftig opplevelse.

Videre fra Via Ferrata gikk vi opp til Rampestreken, som alle andre nordmenn har gjort i år. Tåken kom dessverre og tok utsikten, men nå kan vi i hvert fall si til alle vi kjenner at vi har vært der.

Fra Åndalsnes gikk turen opp Trollstigen og til Stordal. Der sov vi på hytta til Helene, som er elev på linja. På hytta ble vi møtt med store smil og ferdig middag, noe vi satte stor pris på.

Neste aktivitet var rafting i Valldal. Elva var stor, og alle fikk badet seg, frivillig eller ikke.

I to dager hadde vi nå vært i aktiviteter i områdene Tom Cruise befinner seg i, i sammenheng med den kommende Mission Impossible filmen. Vi så og hørte helikopteret hans suse over oss flere ganger om dagen. Skuffelsen var derfor stor da vi dro fra Valldal uten å ha sett stjernen. Gruppa gledet seg likevel over kommende aktiviteter, så skuffelsen gikk fort over. Allerede noen timer senere fikk vi besøk av fjorårets stipendiater, som skulle tilbringe helga sammen med oss i Stordal.

På lørdag gikk vi tur til et fiskevann, med høye forventninger om å få fisk, da ingen i familien hadde dratt fra vannet uten napp. Dette ble første gangen. Det ble derfor ikke ørret til middag, men kjøkkengruppa slo til med sommerruller, som falt i god smak.

Siste dag på hytta ble brukt til å gå på Dyrdalstinden, i strålende vær og fine omgivelser. Vi er svært takknemlig for at vi har fått lånt hytta, og for godt vertskap. Vi tok nå turen videre til Fiskå, som er stedet vår linjelærer Randi Irene vokste opp.

Dette var første del av turen vår. Følg med for mer action og bistand på Sunnmøre:)

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ