Høydepunktene fra høsten 2019<3

Action/bistand • 28 / desember / 19

Wow. Det er helt sykt å tenke på at vi nå har gått på Grenland fhs i fire måneder. Fire måneder som bare har flydd forbi da vi har fylt dagene med ekstremt mange nye, spennende og artige opplevelser. I disse travle juletider er det fint å kunne tenke tilbake på alt vi har fått oppleve så langt, og dette ønsker vi å dele med dere<3

Action og bistand fikk i alle fall en pang-start på sitt folkehøgskole år da vi var først ute med elevkveld. Denne elevkvelden førte til at vi raskt måtte bli kjent med hverandre. Vi fikk derfor fort et veldig godt klassemiljø, og elevkvelden var en stor suksess med både innslag av sang, dans, videoer og interne skjetsjer.

Det allerede gode klassemiljøet vi hadde fått de første ukene ble enda bedre da klassen, i uka før høstferien, dro på årets første linjetur til Sunnmøre. I hjembygda til vår linjelærer, Randi Irene, fikk vi forsmaken på både action- og bistands-delen av linja. Vi var blant annet på surfekurs, jobbet i drivhuset og hjalp til å bære planker opp Nystøylhornet til bygging av sykkelsti.

Bare noen uker etter vi hadde kommet tilbake til skolen etter høstferie var det klart for nye linjeuker. Nå var det praksisuker som stod for tur, hvor vi skulle være utplassert i en valgfri hjelpeorganisasjon. Cirka halvparten av klassen bestemte seg for at de ønsket å oppleve utlandet og valgte derfor å dra til Paris for å hjelpe til hos sjømannskirken der nede.

De av oss som ikke dro til Paris, valgte å være utplassert i andre hjelpeorganisasjoner rundt om i Norge. Inntrykkene var mange og forskjellige i og med at vi hadde jobbet i praksis hos forskjellige organisasjoner. Da klassen var samlet igjen fikk vi høre om hverandres praksiser. Da fikk vi høre mer om arbeidet til blant annet Frelsesarmeen, Røde Kors, Kirkens bymisjon og Sjømannskirken. Det var fint å få være med på å se hvordan slike organisasjoner arbeider, og alle var godt fornøyde med sitt valg av praksisplass.

Et høydepunkt som gjorde sterke inntrykk på oss var turen til Moldova i november. Sammen med Misjon uten grenser fikk vi bidratt, sett og opplevd det arbeidet de gjør i Øst-Europa. Vi har vært på familiebesøk, pakket matesker, lekt og snakket med barn på ulike dagsenter, besøkt suppekjøkken for barn, eldre og uteliggere. Vi har sett urettferdighet, fattigdom og elendighet, men også så utrolig mye varme, omtanke og kjærlighet.

Det har vært tøft å møte alle skjebnene og å høre alle historiene til menneskene vi har møtt. Det har derfor vært godt å se hvor stor innvirkning arbeidet til Misjon uten grenser har, og vi alle har fått en bedre forståelse for hvor nødvendig hjelpen faktisk er.

Det kan jo fort bli sånn at de reisene vi har vært på er det vi husker best. Til tross for det så finner vi mange små høydepunkt i skolehverdagen også. Både læreren vår og stippene våre har vært ekstremt flinke til å legge opp til en spennende, lærerik og morsom skolehverdag! I høst har vi blant annet vært på kajakktur, gjennomført solodøgn, vært i klatrepark, hyttetur med firatlon, øvd oss med treningskiter og flere av oss har fått gjennomført julebad.

Som dere har sett og hørt, har vi hatt et utrolig fint første halvår på Grenland folkehøgskole, og vi kan ikke vente til fortsettelsen❤️

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ