Hva er det beste med Action og Bistand?

Action/bistand • 19 / mars / 20

Det ble en brå avskjed da vi plutselig på torsdag i forrige uke fikk beskjed om at skolen kom til å bli stengt på grunn av koronaviruset. I disse dager hvor vi i action og bistand har sittet i hjemmekarantene har vi virkelig fått kjenne på savnet etter hverdagen og folkene på folkehøgskolen. Dette har også fått oss til å tenke over alt vi har opplevd så langt i år og hva som er det beste med å gå på den linja vi går på<3

Her får du høre hva flere av oss i klassen synes:

Elisabeth Brekke, 19 år, fra Halden


Amalie Grandahl, 19 år, fra Halden

Jeg vil si at det beste med linja er kombinasjonen av Action og bistand. Vi finner på så mye gøy og kommer så tett på flere organisasjoner og deres fantastiske arbeid. Linjelæreren vår er en stor inspirasjon og et godt forbilde. Linja hadde ikke vært det samme uten henne. Vi lærer så mye nyttig og linja har fått en egen plass i hjertet mitt. Det er så mye fint å si om denne linja, men vanskelig for andre å forstå helt. Dermed må den nesten bare oppleves!


Pernille Haakestad-Bjaaland, 19 år, fra Halden

Grunnen til at jeg søkte Action og Bistand er rett og slett på grunn av denne unike og kule kombinasjonen. Ikke bare får vi lært om ulike former for bistandarbeid, men vi får også besøkt ulike prosjekter og også deltatt i de!

Linjetimene våre er aldri kjedelige, og vi gjør masse artig og variert. Når vi ikke er på Misjon Uten Grenser, kan linjelærern vår gjerne finne på å ta oss med på kajakktur, på badeland eller i klatrepark. Også på linjeturene våre får vi prøvd ut mange nye og spennende aktiviteter, det innebærer alt ifra surfing i Hoddevika til Motorcross i Tanzania.

Det beste med linja er allikavel lærern vår, som virkelig er rå som få og aldri går tom for hverken energi eller idéer. Dette året på Action og Bistand har lært meg så utrolig mye og jeg kunne rett og slett ikke drømt om et bedre år!


Maren Øverland, 19 år, fra Flekkerøya/ Kristiansand

Det beste med å gå på linja er desidert det samholdet vi har i klassen. Vi har verdens beste lærer som alltid sørger for at vi har det bra. Hun utfordrer oss og lærer oss ekstremt mye.

Alle elevene er innstilt på å få et så bra år som mulig, og vi har blitt en veldig knyttet klasse som nesten ikke klarer seg uten hverandre.

Verdens beste klasse!


Christina Nøstvold, 20 år, fra Trondheim

Det er vanskelig å plukke ut det man synes er best med linja ettersom vi har en veldig variert hverdag. Noe av det jeg likevel synes er aller best med linja er at vi har en veldig engasjert og ivrig linjelærer som tar oss med på alt mulig hun kunne finne på. En dag kan det være så bra vind at vi rykker ut med treningskiter, mens vi en annen dag kan ha full rulle i sandvolley- hallen! Spesielt fint var det da vi fikk dra til hennes hjembygd i Sunnmøre! Her begynte samholdet i klassen virkelig å skinne gjennom, og det er nettopp dette som har gjort alle turene og året så bra! Det var selvfølgelig også veldig artig å vinne i gokart på turen;)

Ettersom jeg er glad i å danse, var det å danse med de utrolig flinke danserne fra Billian Music Family i slummen i Afrika, noe av det sykeste jeg har opplevd!


Her er også et lite tilbakeblikk på de turene vi nå har tilbakelagt<3

Sunnmøre:

Moldova:

Afrika (Uganda, Kenya og Tanzania):

Har du lyst til å oppleve den varierte hverdagen vår, møte den fantastiske linjelæreren vår, få vennskap for livet og dra på turer som vil ta plass i hjertet ditt? Søk nå! Du vil ikke angre ett sekund engang<33

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ