Hva gjør vi nå som skolen er stengt?

Action/bistand • 31 / mars / 20

I disse dager hvor folkehøgskolen er stengt er det på ingen måter slik at opplegget vårt er avsluttet. Hver dag får vi nye utfordringer og oppgaver som vi skal ta fatt på. Med andre ord så holder vi kontakten og får noen lyspunkter i en ellers litt kjedelig hverdag nå om dagen.

Den siste tiden har vi på action og bistand hatt ulike utfordringer som for eksempel å gå turer, tenne bål, felles treningsøkter, afrikansk aften, livestream danseundervisning med Amalie og Christina som instruktører, og rebus laget av våre kjære stipper.

Vi deler titt og ofte hverdagene med hverandre og får derfor en følelse av å fortsatt kunne være sammen. Vi har også hatt klassemøter over FaceTime hvor vi har vært med på å påvirke hvordan dagene framover skal se ut. Det er stort engasjement i klassen, og i det siste har vi også hatt fokus på bistandsdelen av linja! Her har vi i klassen delt våre tanker og ideer rundt hva vi kan gjøre for de vi har møtt i Afrika, og ikke minst de som nå sitter ensomme hjemme i Norge. Noen har blitt ringevenn, mens andre har registrert seg på nabohjelpen hvor man kan være tilgjengelig f.eks. med tanke på handling av mat. Det har også vært stort engasjement rundt å delta på livestream- demonstrasjonen for barna i Moria.

Skolen gir oss også ord for dagen og noen motiverende og fine tanker rundt dette. Vi får også utfordringer hvor alle elevene deltar i ulike aktiviteter! Det har vært konkurranser i alt fra påskedekorasjon, kreativ dag i forhold til grønn uke, til baking!

På dans valgfag har elevene fått en utfordring hvor de skal lage en kort video der de danser. Her får de ekstra poeng for både kreativitet, kostyme og dersom de får med noen i familien, evt venner. Her kan du se en videosnutt av noen av bidragene:

https://grenland.webforslag.com/wp-content/uploads/2020/03/720p.mov

Det er mye gøy å engasjere seg i selv om man fysisk ikke kan bo på folkehøgskolen per dags dato. Vi håper likevel at dette snart skal ta slutt, slik at vi kan dra tilbake og bruke den siste tiden sammen på Grenland!<3

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ