Hvordan er livet på Route 66?

Route 66 • 15 / desember / 18

På Route 66 går det elever med interesser innenfor blant annet musikk og film. En av dem er Elise, og her forteller hun litt om hvordan livet på skolen, linja og internatet er. 

Navn: Elise Hanssen Lindal

Alder: 20

Fra: Kristiansand

Hvorfor søkte du på Grenland folkehøgskole? Jeg ville ha et år som var annerledes, og ha et år for meg der jeg kunne gjøre noe jeg ville. Jeg fant tidlig ut at jeg ville gjøre noe nytt og spennende og jeg søkte på interessefeltene mine musikk og reise på folkehogskole.no. Her fant jeg linja Route 66. Jeg søkte på flere skoler, men valgte å takke ja da jeg fikk plass på Grenland.

Hvorfor Route 66? Jeg bestemte meg for å gå på Route 66 fordi jeg har mye interesse for musikk og litt for film, og hadde lyst til å lære mer om begge deler. Reisene virket også veldig spennende da jeg søkte, og jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre på Route 66.

Hvordan har året vært så langt? De fire månedene vi har gått her har vært utrolige morsomme. Jeg har lært mye, fått mange muligheter jeg ikke ville fått andre steder, og det er alltid noe som skjer eller noe som overrasker.

Er det noe spesielt du gleder deg til etter nyttår? Gleder meg aller mest til USA turen, og å begynne med film.

Har du et spesielt høydepunkt/ noe du ser tilbake til? Generelt på skolen så må jeg trekke fram strikkhopp, halloween og elevkveldene. På linja er det Liverpool turen, høstfesten og alt vi jobber på sammen som en linje. Alltid veldig gøy når linja gjør ting som er utenom det vanlige.

Route 66 er ny for året, hvordan var det å søke på en helt ny linje? Jeg visste ikke at den var helt ny før jeg fikk beskjed om at jeg var tatt inn på skolen, og var litt nervøs for om det var nok søkere for at jeg kunne begynne der. Jeg var ikke nervøs for selve linja da jeg var sikker på at lærerne hadde en god plan og et godt utgangspunkt for året.

Hvordan er det å gå på en ny linje? Det er interessant og spennende å gå på en helt ny linje. Vi som elever få være med på å planlegge og komme med mye innspill til ting vi vil gjøre og få ut av året vårt her på Grenland.

Hvordan er det å bo på internatet og hvordan er mulighetene til sentrum? Det tar noen minutter å gå til bussholdeplassen, men det er ikke noe problem. Det går buss ganske så ofte og er kort vei ned til Porsgrunn sentrum, og heller ikke langt til Skien. Porsgrunn er en veldig koselig by.

Jeg bodde på internat i fjor også, men da bodde jeg på enkeltrom, i år bor jeg på dobbeltrom. Det trives jeg veldig med, og det er deilig å bo på skolen da man er nærme alt. Litt rart i starten å dele bad med mange andre, men det tenker man ikke over etterhvert og det går veldig greit så lenge man tar hensyn til hverandre. Koselig å bo i korridor med mange andre og jeg trives veldig.

Anbefaler du å søke Grenland/Route 66 til andre og hvorfor? Definitivt. Det har vært et veldig bra år så langt med et godt miljø på skolen og med gode lærere. Anbefaler å søke på Route 66 for de som har interesse innenfor musikk og film, og som vil ha et lærerikt, spennende og morsomt år!

 

 

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ