Hvordan er livet som backpacker?

Backpacker • 08 / desember / 18

Nå har vi snart gått på linja i fire måneder, og har erfart mye av det linja har å by på. Her kan du lese hva et par av elevene tenker om linja så langt!

Elise, 19 år fra Eidsvoll.
Nora, 19 år fra Oslo.

Hvorfor søkte du Backpacker?

Elise: Jeg ville gjerne ha litt utfordringer og er samtidig veldig glad i å reise, så Backpacker virket som ei god linje for meg. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og linja inneholdt flere ting jeg ellers ikke ville gjort, men som jeg nå får fylt hverdagen med. Destinasjonene linja skal reise til virket også spennende, og jeg følte at man får opplevd mye gjennom å gå her.

Nora: Tidligere hadde jeg ikke gått noe mye på tur, og ville gjerne prøve noe nytt i år. Jeg ville utfordre meg selv på ulike ting, og linja gir meg mulighet til å prøve blant annet snorkling og fallskjermhopp. Jeg syns det er gøy å reise, og tenkte i tillegg at det ville vært spennende å prøve å reise med sekk på ryggen som en ekte backpacker. En annen grunn til at jeg søkte Backpacker var fordi studieturen til Filippinene og Australia virket fristende, det skal bli digg med litt varme!

Hvordan syns du linja er, nå som du har gått her noen måneder?

Elise: Jeg syns linja er bra, og den har stått til forventningene jeg hadde. Jeg får utfordre meg, og vi gjør mange morsomme ting i løpet av uka. Jeg syns det er passe mengde teori, og at det er en fin balanse mellom teori og ulike aktiviteter. Det er også veldig interessant å lære om kultur og historie, særlig siden vi skal reise til stedene vi snakker om i timene.

Nora: Syns det er sykt gøy å gå Backpack, og klassekameratene er utrolige. Det er artig med teamwork, og vi får samarbeidet mye i løpet av året. Jeg liker at vi leker og koser oss masse på tur sammen. Syns det er veldig bra at vi har både aktive timer og teoritimer, slik at det ikke blir kjedelige dager. Jeg liker også godt at vi lærer mye om landene før vi drar dit, for da blir forståelsen og opplevelsen bedre. På fredagene er det idrett, og da er det varierende aktiviteter og lek både ute og inne. Det er bra at vi lærer å kjenne hverandre på ulike arena, ikke bare i klasserommet.

Hva gledet du deg mest til på linja, og hva har vært høydepunktet så langt?

Elise: Noe av det jeg gledet meg til før jeg startet var å bli kjent med nye mennesker, og å reise rundt i verden. Høydepunktet hittil har vært alle bekjentskapene, og også alle reisene. Uavhengig av om det er tur i skogen eller til Skottland så har de vært høydepunkt på hver sin måte, blant annet fordi jeg har fått utfordret meg på ulike måter.

Nora: Jeg gleder meg mest til turen til Filippinene og Australia i februar, det skal bli godt å komme til et varmere strøk på vinteren. Turen skal ha en god kombinasjon av tøffe aktiviteter, opplevelser og innblikk i kultur og lokalsamfunn. Høydepunktet på linja så langt har vært elevkvelden vi arrangerte for resten av skolen tidligere i høst. Følte at vi kunne utfordre oss sammen og få et sterkere fellesskap, uten at det gjorde noe om vi dummet oss ut.

Quiz og korridorkvelder, som er opplegg for hele skolen, i helgene syns jeg er veldig kult. Føler meg litt som et barn igjen da jeg kan leke og kose meg sammen med de andre, det kjennes nesten ut som en barnebursdag. Folkehøgskolen i sin helhet lar meg prøve nye ting som jeg ellers ikke hadde hatt tid til, men som jeg setter stor pris på å få prøve. Det er en fin plass til å utfolde seg og å utvide komfortsonen, det har iallfall jeg gjort.

Hva skulle du ønske du visste på forhånd?

Elise: På forhånd lurte jeg veldig på hva linjetimene skulle inneholde og hvordan en vanlig hverdag skulle være. Lurte generelt litt på hva alt skulle gå ut på, men er fornøyd med hvordan livet her er.

Nora: Jeg skulle gjerne visst bedre hva vi skulle gjøre utenom linjetimene, for jeg skjønte ikke hvor mye linjefag vi skulle ha i forhold til valgfag. Syns det er gøy at vi kunne ha valgfag både på formiddager og kveldene, da kan man forme dagen litt som man selv vil. Man kan velge å enten ha aktive eller chille dager, helt avhengig av hvor mange valgfag man velger. I tillegg er det stor variasjon i valgfagene, som gjør det enkelt å finne noe som passer sine interesser.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ