Hvordan kan en vanlig dag på folkehøyskole se ut?

Action/bistandElevbloggenInternatene • 13 / mars / 24

Når man går på folkehøyskole er dagene aldri like. Det skjer noe hele tiden, og du kan velge fritt hvor mye du orker å være med på. Noen lurer kanskje på hvordan en vanlig dag kan se ut, og hva vi f eks gjør på ettermiddagen etter at skoledagen er ferdig. Nå skal jeg fortelle hvordan en vanlig torsdag kan se ut.

Frokost

En torsdagsmorgen starter ved at vi står opp og har frokost mellom 08-08:30. Frokosten er obligatorisk og du må skriva deg ned på en liste for at skolen skal vite at du har vært der.

Morgensamling

Videre går alle på morgensamling i undervisningsbygget. Her får man høre ord for dagen og det varer fra 08:45-09:00. Det kan være både elever og lærere som holder morgensamlingen, og det er en veldig fin måte å starte dagen på.

På torsdager har vi både halvårs-valgfag (valgdag vi har halve året) og helårs-valgfag (valgfag vi har hele året). Du trenger ikke å ha begge deler, så noen har kun 1, noen har begge deler, mens andre kanskje har helt fri denne dagen.

Halvårs valgfag

Første valgfag jeg skulle ha for dagen var isbading. Vi har til nå bare badet ute uten noen form for varme, men idag skulle vi få lov til å bade med badstu. Det var en kjempefin og forfriskende start på dagen! Vi fikk også frukt å kose oss med.

Lunsj

Etterpå tok vi oss en tur på bakeriet å kjøpte hver sin bolle, før vi kjørte videre opp til skolen og fikk en deilig lunsj!😋

Helårs valgfag

Etter lunsj hadde jeg en liten time fri, før det var tid for neste valgfag, fotball for jenter. Her er vi en liten gjeng med jenter som trener fotball hver torsdag med Amund⚽️🤩

Denna torsdagen valgte vi å ha futsal istedenfor å være ute!🤩

Middag

Så var det tid for middag. Denne dagen her var det gyros på menyen, noe som var kjempegodt!

Hva skjer etter middag?

Etter vi har hatt middag, har vi som regel alltid fri. Selv om det ikke er noe obligatorisk som skjer, blir det ofte arrangert stippaktiviteter. Denne torsdagen ble det f.eks arrangert påskekrim, mtp at det snart er påske.

Min klasse skulle også arrangere run for Tanzania denne helgen, så vi brukte en del tid etterpå til å planlegge litt til dette. Følg med på bloggen for å få oppdatering etter Run For Tanzania også.❤️

Kveldsmat

Til kveldsmat får vi det samme som til frokost, altså brødmat, frokostblanding m.m😋

Etter kveldsmat sitter man ofte i de ulike korridorene, slapper av, spiller spill, hører på musikk eller bare sitter og snakker. Det er masse forskjellig man kan gjør og timene går fort. Det blir ofte sein legging på mange.

-Hilsen oss i Action og bistand🫶🏼

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ