Hvordan velge rett skole?

Backpacker • 03 / januar / 19

Et halv år er gått på Grenland Folkehøgskole og elevene er endelig samlet på skolen igjen etter ferien. Vi har blitt godt kjent med skolen og alle elevene, og kan derfor si oss fornøyd med valget vi gjorde for snart et år siden. Nå vil vi komme med 5 tips for hvordan man velger den rette skolen for deg.

1. Sjekk ut tilbudene skolen har å by på.

Ulike skoler har ulike tilbud, som linjer, internater, valgfag og turer.

På Grenland har vi mange valgfag, tre ulike internat og linjer som passer alle slags interesser. Musikk, sport og reising er en rødtråd mellom linjene. Masse praksis og litt teoretisk. Alle linjene skal på flere spennende turer som er som hånd i hanske med linjen man velger.

2. Økonomi og pris.

Dette er noe som er viktig å tenke på. Skoler og linjer har ulike priser, og variasjonen er noe større enn hva man først tenker. Internater, kosthold og linjer har ulike priser. Hva passer deg og din økonomi best?

3. Linjetilbud.

Hva gir linjen deg? Er det ulike tilbud med turer og hva slags linjer er det på skolen? Mange skoler har samme linjer men, både pris, destinasjoner og antall turer kan variere.

4. Fritidsaktiviteter og fritidstilbud i nærområdet.

For mange har området rundt skolen noe å si, spiller du på lag, liker å trene på treningssenter (eller treningsrom som skolen tilbyr), liker du å gå turer eller å shoppe er det en idé å søke litt rundt om hvordan nærområdet er. Her på Grenland er det noen som spiller på lag i både fotball og håndball i nærområdet. Vi har fine turstier og et fabelaktig treningsrom her på skolen. Dessuten ligger det ganske så sentralt i Porsgrunn, og fem minutter unna har vi mulighet til å kjøre rundt i buss, som kan ta oss med til senter og andre ulike aktiviteter.

5. Beliggenheten.

Beliggenheten har ganske mye å si for mange. Altså avstanden mellom skolen og hjemmet. For noen har det ikke noe å si, mens for andre kan det være helt avgjørende. Hjemreise er også noe man må legge inn i økonomien sin. Hva koster det å reise hjem? Hvor ofte kan man reise hjem? Hvor langt er det å dra? Essensielle spørsmål for mange når man planlegger å dra på folkehøyskole. Noen vil ha lang reisevei så man virkelig får testet ut det beryktede og spennende folkehøgskolelivet, mens andre vil ha muligheten til å reise ofte hjem.

Jeg håper noen av disse tipsene hjelper deg i å velge den rette skolen for deg. Det er snart mulighet for å søke på skole og da er det mye som spiller inn. Med dette vil jeg avslutte innlegget med å ønske alle et riktig godt nytt år fra alle backpackerne på Grenland.

PS: Her er en link til felles sidene for alle folkehøgskolene i Norge

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ