Hvordan vi bor her på Grenland

Reiseliv • 11 / desember / 18

Skal du søke folkehøyskole til neste år, er du kanskje litt nysgjerrig på hvordan det i det hele tatt er å bo på skolene. Her vil du dermed få en aldri så liten beskrivelse av hvordan det er her på Grenland.

Skolen består av 3 internatbygg hvor det bor elever. Disse er oppkalt etter naturområder i nærheten av skolen; Frierstien, Fjerdingen og Paradisbukta.

Frierstien er det gamleste internatet og derfor ikke det mest moderne, men med vegger av tre har disse rommene en koselig hyttefølelse over seg. Dette er også det største internatet med så mye som 4 korridorer fordelt på 4 etasjer. Filmrommet(eller propellet som vi kaller det så fint), elevkjøkkenet og en litt mindre tv-stue kan man også finne her i dette bygget.

Rommene er enten enkeltrom eller dobbeltrom, og de er utstyrt med det et rom skal inneholde; seng, pult, klesskap, vask, speil og hyller. Toalett og dusj er derimot felles for hele korridoren, men det har ikke vært et problem hittil ihvertfall.

I bygget er det også 2 korridorstuer slik at 2 av korridorene deler på hver sin stue. Disse blir flittig brukt både av de faste beboerene, men også andre fra de andre internatene. Det er dermed nesten alltid folk å finne her på kveldene.

For å oppsummere så er kanskje ikke frierstien det mest moderne internatet, men koselig og fint er det. Dessverre synger frierstien på siste verset da det skal rives til neste år, men vi tenkte det var på sin plass å fortelle om bygget likevel.

Bilder av Frierstien (dobbeltrom):

Fjerdingen er det andre internatet.

Dette internatbygget består av så mye som 3 korridorer, to i 2. etg og en i 1. etg. Korridorene i 2. etg er nyoppusset og består av både dobbelt og enkeltrom. Kjøkken, stue, toalett og dusj er felles i korridorene. Ellers er rommene utstyrt med skrivepult (enkeltrom), en vask, skap, seng og nattbord.

Korridoren i 1. etg er derimot skolens minste korridor, og består av bare 6 rom, 2 enkeltrom og resten dobbeltrom. Her er også stue og kjøkken, toalett og dusj felles. Rommene her er utstyrt med kommode, skap, vask og seng. Vaskerommet til hele internatet befinner seg i kjelleren.

Bilder fra Fjerdingen (enkeltrom):

Paradisbukta er navnet på det tredje internatet. Her finner du bare dobbeltrom, med unntak av et enkeltrom. Disse er fordelt på 2 korridorer.

På dette internatet befinner også matsalen og dagligstua seg. Dagligstua er en slags møteplass for alle elevene på skolen, og blir ofte tatt i bruk av elevene. Livet i Paradisbukta er altså aldri kjedelig. På grunn av at matsalen også er her, har man også da fordelen med å slippe å gå ut i kulden på vinterstid når det er måltider.

En annen fordel med å bo på akkurat dette internatet er rett og slett standarden på rommene. Rommene er nokså moderne og fine, og elevene som bor her har også egne bad. Dette er det mange som anser som en veldig stor fordel. Dette er derfor det dyreste internatet, men vel verdt pengene om man ønsker et litt mer moderne rom for folkehøyskoleåret.

Bilder fra Paradisbukta:

Som du ser så er Grenland fhs en utrolig god skole å tilbringe et år på. Vi har det veldig hyggelig sammen, og selv om vi bor korridorvis, er det fullt mulig å dra på besøk på tvers av korridorer og internat.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ