Innholdsrike dager i Monduli Juu!

Action/bistandAfrika • 27 / februar / 20

Tiden flyr når man har det gøy, og plutselig var vi kommet halvveis. Nå er det reisens tredje land, Tanzania, som står for tur!Fredag formiddag krysset vi grensen fra Kenya til Tanzania, og første stopp var et koselig gjestehus i Habari Malum. Vi sov der i en natt før vi dagen etter turet videre til vakre Monduli Juu, hvor vi det neste døgnet skulle få lære mer om masaikulturen.Her møtte vi Thomas, som er en utdannet masai. Sammen med Jacklyn driver de et prosjekt rettet mot masaiene, med hovedfokus på jentene. Utdanning er blant annet noe av det de setter høyest.Etter dette tok vi turen ned til Rift Valley. Her fikk vi besøke en boma, som er en liten samling av jordhytter, og sett hvordan masaiene bor. Vi fikk også møte en av jentene Thomas og Jacklyn jobber med, og høre litt om hennes historie.Utover kvelden var det tid for slakting av vår kjære geit, Trude. Å se hvordan masaiene slaktet, ga forskjellige reaksjoner. Det var uansett interessant å se og lære hvordan masaiene tilbredte geita slik at vi skulle få spise den til middag.Når det omsider ble kveld, samlet vi oss rundt bålet for bålkos og nygrillet geit. Med oss satt Thomas og Jacklyn,
og sammen snakket vi blant annet om deres arbeid i Monduli Juu.Som en perfekt avslutning på en innholdsrik dag, la vi oss på madrasser og sovnet under en skyfri stjernehimmel.Etter en kjølig men koselig natt, tittet sola frem. Klassen starter morgenen med litt kaffe og frukt før vi gjorde oss klare for å være Masaier for en dag, og Walking safari. På Walking safari ble vi ledet av en Masai som viste oss ulik masaimedesin, fantastisk utsikt over Rift Valley, og giraffer på nært hold.Da safarien var over, var det Masai-dans som sto for tur. Vi som var utkledd i Masai-drakter var så heldige å få ta del i dansen, og virkelig oppleve kulturen på nært hold.De første dagene i Tanzania har vært innholdsrike og lærerike.
Det vil komme mer informasjon om organisasjonen og deres arbeid i forbindelse med Run For Tanzania, som blir arrangert senere i år.
Vi gleder oss masse til fortsettelsen, og håper dere gjør det samme!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ