Internater og leiligheter på Grenland

På Grenland har du mulighet til enten å bo i internat med korridorer og korridorstuer eller i leiligheter hvor dere har fullt utstyrt kjøkken i tillegg til stue. Internatene er relativt like i standard men hovedforskjellen er at det ene internatet har bad og toalett på rommet.
Leilighetene vil være annerledes i utforming, uten korridorer men med stue og fullt utstyrt kjøkken. Og de har færre rom og dermed færre elever som bor sammen. Uansett hva dere velger og vil få tilbud om er vi sikre på at dere vil få det bra på Grenland og at dere vil få en god og trygg “base” for livet som elev hos oss!
Les reiselivsbloggens beskrivelse av hvordan internatlivet er
.

Paradisbukta har to korridorer med egne korridorstuer, kjøkkenkrok og kjøleskap. Dette internatet er det eneste som har egne bad og toalett på hvert rom og alle dobbeltrom har skrivepult til de som bor der. 14 dobbeltrom og 2 trippelrom betyr totalt 34 elever på dette internatet.

Å bo i her har sine fordeler med tanke på at man har eget bad, men det innebærer litt mere arbeid ved vask av bad og dusjkabinett. Her bor man rett over kjøkkenet, og på vinterstid slipper man dermed og pakke på seg klær og votter for å komme seg over tunet og inn i spisesalen.

Fjerdingen ligger i administrasjonsbygningen og har tilsammen tre korridorer med til sammen 8 enkeltrom og 13 dobbeltrom. Internatet har plass til 34 elever, og har også tre trivelig korridorstuer, en til hver korridor, med kjøkkenkrok, vask og kjøleskap. Rommene har samme standard som i Paradisbukta, men deler dusj og WC i korridoren.

Leiligheter Fjerdingen og Skrivargården

Leiligheten i Skrivargården består av 4 singelrom og 4 dobbeltrom. Den har stue, kjøkken, to bad og ligger i 2. etg. av det gamle hovedhuset på skolen som daterer seg tilbake til 1700-tallet. Bygningen har vært restaurert og pusset opp flere ganger siden da. I de siste årene har stipendiatene ved skolen brukt denne leiligheten og har hatt det veldig trivelig og sosialt sammen her.

Les om skrivargården

Leilighetene i Fjerdingen består av to like enheter med til sammen 7 sengeplasser i hver. Leilighetene har egen stue, kjøkken og to bad i hver leilighet. Begge leilighetene er i tilknytning til hver sin korridor og kan ha fellesskap med de andre elevene på Fjerdingen.

Vi bygger nytt internat i 2019-2020.

Skolens største internatbygg Frierstien, med sine 60 sengeplasser, korridorstuer, elevkjøkken og elevstue, kinorom og lagerrom stod klart på tunet i 1980.
Dette bygget er det i dag dessverre ikke mulig å legge inn ventilasjon i og bygget er generelt i dårlig stand. Vi har gått mange runder her på huset og etter møter med byggteknisk fagfolk, har vi bestemt oss for å bygge nytt internat med oppstart august 2019. Dette medfører at vi skoleåret 2019-20 vil ha noen andre boalternativer på tunet enn tidligere år. Det vil i et begrenset område på tunet foregå byggeaktivitet kommende skoleår.

Denne prosessen har vært et møysommelig arbeid i et års tid og er fortsatt en pågående prosess her på skolen.  Vi har god hjelp fra Arild Sandnes i Ario Arkitekt og interiørarkitekt Susan Klein-Holmen i Stell design.

Alle våre internatbygg ligger rundt skolens trivelig tun og har navn etter vakre naturområder i Porsgrunn. Frierstien er navnet på stien mellom Porsgrunn og Brevik og er en del av kyststien som strekker seg helt til Kragerø. Interiøret i nye Frierstien vil hente farger og inspirasjon fra denne stien.

Vi er nå igang med anbudsrunder og gleder oss veldig til å ta fatt på byggingen av nytt internat.

Tegning av nytt internat