string(0) ""

Internater på Grenland

På Grenland har vi tre internat med korridorer og korridorstuer tilknyttet rommene. De har navn etter kjente steder i Grenland og kalles henholdsvis Fjerdingen, Paradisbukta og Frierstien. Internatene er relativt like i standard men hovedforskjellen er at det ene internatet har bad og toalett på rommet. Neste år vil vi få et helt nytt bygg som erstatning for det største internatet som ble revet i år. Gamle Frierstien ble for upraktisk å oppgradere og derfor vil det til neste år være et helt nytt og moderne internatbygg som vil møte dem som får dette som sitt bosted.
Uansett hva dere velger og vil få tilbud om er vi sikre på at dere vil få det bra på Grenland og at dere vil få en god og trygg “base” for livet som elev hos oss!

Vi bygger nytt internat i 2019 som skal være klart til skolestart 2020.

Skolens største internatbygg Frierstien, med sine 60 sengeplasser, korridorstuer, elevkjøkken og elevstue, kinorom og lagerrom stod klart på tunet i 1980.
Dette bygget er det i dag dessverre ikke mulig å legge inn ventilasjon i og bygget er generelt i dårlig stand. Vi har gått mange runder her på huset og etter møter med byggteknisk fagfolk, har vi bestemt oss for å bygge nytt internat med oppstart august 2019. Bygget skal være ferdig i god tid til oppstart skoleåret 2020-21.
Denne prosessen har vært et møysommelig arbeid i et års tid og er fortsatt en pågående prosess her på skolen.  Vi har god hjelp fra Arild Sandnes i Ario Arkitekt og interiørarkitekt Susan Klein-Holmen i Stell design. Vi tror at dette bygget skal bli veldig attraktivt å bo i med gode løsninger for elever på fritiden. Rommene skal være funksjonelle, lyse og trivelige med standarder som skal oppleves som god. Det blir fire korridorer med plass til 15 elever i hver korridor. To eller tre rom deler bad og toalett med fellesrom, stuer og sittegrupper tilknyttet hver enkelt korridor.

Alle våre internatbygg ligger rundt skolens trivelig tun og har navn etter vakre naturområder i Porsgrunn. Frierstien er navnet på stien mellom Porsgrunn og Brevik og er en del av kyststien som strekker seg helt til Kragerø. Interiøret i “nye” Frierstien vil hente farger og inspirasjon fra denne stien.

Følg byggingen av nytt internat

Nye Frierstien er i sluttfasen av byggingen og vil være ferdigstilt i løpet av uker og i god tid før skolestart. Under her kan dere se bilder utenfor og fra rommene slik de er nå. Den siste finpussen skjer i disse dager slik at alt skal være klart til høsten. I løpet av sommeren vil det komme mer film og bilder fra alle korridorer og rom. Følg med på nettsider, instagram og facebook for oppdateringer 😀

Paradisbukta har to korridorer med egne korridorstuer, kjøkkenkrok og kjøleskap. Dette internatet er det eneste som har egne bad og toalett på hvert rom og alle dobbeltrom har skrivepult til de som bor der. 14 dobbeltrom og 2 trippelrom betyr totalt 34 elever på dette internatet.

Å bo i her har sine fordeler med tanke på at man har eget bad, men det innebærer litt mere arbeid ved vask av bad og dusjkabinett. Her bor man rett over kjøkkenet, og på vinterstid slipper man dermed og pakke på seg klær og votter for å komme seg over tunet og inn i spisesalen.

Fjerdingen ligger i administrasjonsbygningen og har tilsammen tre korridorer med til sammen 8 enkeltrom og 13 dobbeltrom. Internatet har plass til 34 elever, og har også tre trivelig korridorstuer, en til hver korridor, med kjøkkenkrok, vask og kjøleskap. Rommene har samme standard som i Paradisbukta, men deler dusj og WC i korridoren.

Bilder fra skoleområde