JORDAN VET HVORDAN

JordanReiseliv • 28 / november / 22

De første dagene på reisen vår i Jordan var utrolig innholdsrike. Allerede da fikk vi oppleve og gå blant landets rike kultur, landskap og historie!

Den første dagen viste Saleh (den fantastiske guiden vår i Jordan) oss ruinene av oldbyen Jerash. Tross lang reise og lite søvn dagen før, storkoste vi oss og fikk lære mye om byens interressante historie! Deretter tok Saleh oss med på rundtur gjennom markedet i hovedstaden Amman:-)

Stilig panoramabilde av godklassen må til! Vår gode guide Saleh er også med fremst i midten:-)
Lite innblikk i all den ferske maten markedet i Amman tilbyr

Onsdag morgen gikk turen videre til jordas laveste punkt, nemlig Dødehavet! Formiddagen ble fylt med flyting og bading i både hav og basseng, mens vi på kvelden ble underholdt med magedans! Flere av oss tok også et bad torsdag morgen ved soloppgang<3

Vi smørte oss inn i leire som gjorde huden myk og god:-)
Morgenbad i dødehavet ved soloppgang<3
Magedanseren imponerte!

Etter morgenbad og herlig hotellfrokost startet bussturen til Petra. På veien stoppet vi innom destinasjoner som Mount Nebo (hvor Moses levde sine siste dager og så ut over «det lovende land»), mosaicbyen Madaba og korsfarerborgen Shobak!

Minnestein for Moses på toppen av Mount Nebo
Vi var så heldige at vi fikk lære om prosessen for laging av mosaic
Korsfarerborgen Shobak ved solnedgang var et nydelig siste stopp på bussturen til Petra!

Klokken 07:00 dagen derpå vandret vi inn i et folketomt Petra – et av verdens syv nye underverker! Gjennom hele turen fortalte Saleh oss om den utrolige kunnskapen og byggeregenskapen til nabateerene. Ved Skattekammeret danset vi skoledansen til et velkommende publikum! Etter å ha gått gjennom mesteparten av byen fikk vi fritid til å gjøre som ønsket. Noen av oss ble blant annet med Erik til en topp med fantastisk utsikt over Petra!

Øyeblikket vi så Skattekammeret gjennom sprekken mellom fjellene – et fantastisk syn!
Inntrykket av Petra ble bare enda bedre da vi ankom Skattekammeret!
Gjengen på utsiktspunktet <3

Den første delen av reisen gjennom Jordan var med andre ord helt nydelig!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ