Jul på Grenland folkehøgskole!

Backpacker • 14 / desember / 18

I disse tidene er det mange som begynner å glede seg til jul. Folk har forskjellige ting de liker å gjøre, og ulike tradisjoner som får i gang julestemningen. På Grenland Folkehøgskole er det folk samlet fra ulike deler i Norge. Lærere og stipendiater gjør sitt for å få i gang julestemningen for alle mann, her er hva vi på backpack har gjort så langt!

Hele skolen dro samlet til Oslo, der vi hadde morgensamling på Akershus festning før vi fikk en omvisning av noen som jobbet der. Sang og underholdning ble vist fram av noen lærere og stipendiatene.

Videre ble vi delt opp i grupper. Vi kunne nemlig velge mellom å dra til 22.juli senteret, få omvisning i operaen eller på Stortinget. Etter dette fikk vi litt fritid, der noen besøkte vinterland.

Deretter møttes vi utenfor studentplassen for å gå rundt juletreet.

Så var det avgårde for å spise på Peppe’s Pizza før vi skulle på teaterforestilling «Snøfall».

Her spilte mange kjente ansikter, som blant annet Lillegutt og Turte fra Blåfjell, og Isak fra Skam.

Forestillingen var kjempebra og jeg tror hele skolen koste seg masse.

Backpackerne har også hatt julebord som avslutning.

Vi lagde god mat, pizzasnurrer, rundstykker, eggerøre med mer. Vi hadde underholdning som leker og sang fra flinke medelever, noen skåler og mimring tilbake til alt vi har gjort sammen det siste halve året. Vi har rekt et par turer sammen alt.

Vi spiste dessert som noen elever har lagd, blant annet krydderkake og noen variasjonen av julekaker, blant annet serinakaker og risboller.

Fredagens aktivitet var å hogge juletre og lage julepynt. Vi skal nemlig ha julefest til mandag og da er det greit å ha noen backpackere som kan ta ansvar for å finne juletre, mens andre var kreative og lagde julepynt.

Det nærmer seg juleferie med stormskritt og halve skoleåret er snart ferdig. Klassen er en god gjeng med et godt klassemiljø. Vi ser veldig frem til neste halvår, hvor hovedturen Fillipinene-Australia står for tur i februar, men nå er det desember vi ønsker derfor dere alle en riktig god jul.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ