Kitekurs med action & bistand

Action/bistandElevbloggen • 10 / april / 24

Vi har de siste dagene vært på et 3-dagers langt kitekurs på Bergsjøstølen. Det har vært 3 dager med masse fart og spenning, og vi ser tilbake på et fint kurs.

Mandag

Mandagen startet med at vi måtte stå opp klokka 04:30, for vi skulle kjøre avsted klokka 05:00. Det var en 5-timers kjøretur, og vi spiste lunsj i bilen, sånn vi var klare til å begynne med kitekurs med en gang vi kom fram.

Der ble vi møtt av vår kjære lærer Randi Irene, og vår flinke instruktør Helge. Han var vi så heldige å skulle ha som instruktør i 3 dager.

Mandagen gikk mye i basic opplæring, og hvordan vi skulle håndtere kiten og sikkerhetsutstyret.

Vi øvde mye på å få kiten opp i luften, og hvordan vi skulle tenke mtp vinden. Alle lærte seg å styre kiten fram og tilbake, og noen fikk til og med prøvd seg på ski allerede den første dagen. Vi var også veldig heldige med været, og fikk masse sol og blå himmel.

Ettermiddagen gikk til avslapping og brettspill på hotellet vi bodde på, og deilig middag. En fin første dag på kitekurs!

Tirsdag

Tirsdagen startet rolig med god frokost på hotellet. Vi slappet deretter av, og spillte spill. Det var en vindstille dag, noe som gjorde kiting litt vanskelig. Vi gikk derfor ikke ut før 13-tiden.

Vi fikk uansett kitet mye denne dagen også, og vi ble bedre og bedre med tiden. Været var litt turbulent, men vi ga oss ikke!

Ettermiddag fortsatte videre inne på hotellet hvor vi først hadde god middag, så var vi i badstue. Etterpå hadde vi en koselig kveld i stua på hotellet.

Onsdag

Den siste dagen med kiting var vi litt spente for. De hadde nemlig meldt kjempemasse vind og vi var spente på om vi fikk lov å kite i det hele tatt.

Heldigvis fikk vi låna litt mindre kiter, og vi fikk prøve. Været var mildt sagt ikke rolig, og tålmodigheten fikk virkelig kjørt seg i snøstormen og kulden.

Allikavel greide vi å holde motet oppe og de aller fleste fikk prøve å stå på slalomski til kiten denne dagen. Det var veldig gøy! ⛷️🤩

Klokka 5 var vi ferdige med kitingen, og turen gikk tilbake til Grenland!

Vi ser tilbake på 3 lærerike dager på Bergsjøstølen. Vi har fått lært hvordan man rigger opp og ned en kite, mye av teknikken bak kiting, og hvordan man kan stå på ski samtidig som man kiter. Vi har virkelig fått kjent på naturens krefter!🫣😍

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ