Klare for Afrika!

Action/bistandAfrikaElevbloggen • 10 / februar / 24

Da var det endelig vår tur til å dra på linjetur. Vi har den siste tiden gjort mange forberedelser, og nå skal vi gå gjennom hva vi har gjort, og hva vi gleder oss mest til med å dra til Afrika!🦒🐘 🌍

De siste ukene, eller månedene, har vi forberedt oss på Afrika-turen vår som endelig er her! Vi har blant annet tatt en del vaksiner, søkt om visum, handlet, perlet armbånd, holdt presentasjoner om kultur, tradisjoner og natur om landene vi skal til, og til slutt, men ikke minst, så har vi pakket koffertene. Her kommer det litt bilder fra hva vi har gjort den siste tiden😍:

Perling av armbånd og forberedelse til undervisning

Vi har de siste ukene perlet mange armbånd vi skal gi bort til barn vi møter på blant annet barnehjemmene i Afrika. Vi har også forberedt et opplegg der vi skal ha undervisning om blant annet menstrasjon, drømmer og håp for fremtiden og rollemodeller. Dette er ulike tema som er viktige og snakke om, men som barn og ungdommer der nede dessverre hører for lite om.

Visum og vaksiner

Vi begynte også for et par måneder siden å ta en del vaksiner. Når vi skal så langt som vi skal, og oppleve et helt nytt miljø og en helt ny kultur, er det nødvendig. For en uke siden tok vi den siste, og nå er vi veldig reiseklare!🤩

En annen ting vi måtte gjøre i forkant var å søke visum. Dette gikk helt knirkefritt, helt frem til for 1,5 uke siden, da en av elevene hadde mistet passet sitt.🤭 Dette ordnet seg heldigvis, og nytt visum har blitt godkjent😍

Presentasjoner for klassen

Vi har også blitt delt inn i ulike grupper, der vi har funnet informasjon om forskjellige ting som er relevant for reisen vi skal på. Dette er fordi vi skal være forberedt på den spennende men annerledes kulturen vi skal møte. Vi hadde presentasjoner om blant annet turistattraksjoner, politikk, historie, mat, funfacts og ulike folkeslag i alle de 3 forskjellige landene vi reiser til.

Det var både lærerikt, spennende, interessant og gøy, å høre alle presentasjonen!🐳🐘🦒🌍🦓

Intervju

Vi intervjua alle i klassen for å høre om «hva de gleder seg mest til?» nå som vi snart skal reise på tur Mandag 12.februar. Les under for å vite hva de sa:

Tyra: «Det jeg gleder meg desidert til er å møte mesaiene, og bare oppleve kulturen i landene»

Guro: «Æ glede mæ veldig veldig my til fallskjermhopp. Det blir så spennede å ta på oss selen og fly opp i lufta»

Julie: «Æ gled mæ veldig masse til å møt folka der, og møt Billian og Lizzet igjen, det blir veldig fint»

Miriam: «Æ glede mæ veldig til Kamuli children home, til å se barna der, menneskemøter og få være me på å gi tinga æ har tatt hjemmeifra som de kan få glede av. Og bare være med dem og vise de masse kjærlighet, omsorg og leke med dem»

Mali: «Eg glede meg til kulturmøter, og alle de actionaktivitetene som rafting, motorcross OG fallskjermhopp»

Ida: «Og eg glede meg veldig til menneskemøtene, og av actionopplevelsene så er det vel mest fallskjermhopp eg glede meg til»

Mali og ida: «vi gleder oss til alt!, og se Billian og Lizzet og få værme barna»

Josefine: «Jeg gleder meg egentlig til å være oss gjengen på tur, og få opplevelsene sammen som en gruppe, og jeg tror vi kommer til å ha det kjempe gøy»

Ane: «Æ glede mæ til å hoppe i fallskjerm»

Leah: «Æ gled mæ veldig masse til å besøke Billian music family, OG rafting i nilen»

Anne: «Eg glede meg egentlig te alt, men kanskje mest Kamuli children home og hoppa i fallskjerm»

Ingri: «Eg glede meg mest til å møte lokalbefolkningen, for då føle eg at eg får den skikkelige opplevelsen av landet, også glede eg meg til blue safari og fallskjermhopp»

Mariell: En av dei tinga eg gler meg mest til er når oss skal til Uganda og besøke Kamuli Children home og bare få møte barna igjen og glede meg veldig masse til å hoppe i fallskjerm»

Birgitte: Jeg gleder meg mest til å være i Tanzania og gjøre alle de tingene vi skal gjøre der. OG når vi møter masaiene skal jeg hoppe høgere enn de og få flest koner»

Det var noen av forberedende vi har gjort, og tanker om hva vi gleder oss mest til med tur. Vi reiser i morgen, mandag 12/02, og gleder oss kjempemasse! Dette er en tur vi har sett fram til lenge, og nå teller vi bare timene ned til vi endelig reiser!❤️

– Hilsen alle oss på action og bistand💕

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ