Klare for nye eventyr!

Reiseliv • 07 / januar / 20

God jul og godt nyttår fra Reiseliv!

Etter en lang juleferie er vi tilbake på skolen og klare for mye utfordringer. Vi har begynt å forberede oss til New York, ved å dele oss inn i grupper som spesialiserer seg på forskjellige temaer. Disse skal vi jobbe videre med, og flere skal bestille og booke de forskjellige aktivitetene.

I dag var vi også sammen med backpack og spilte capture the flag.

Vi intervjuet noen av elevene i klassen.

Etter et halvt år på Reiseliv er det mye som har skjedd, og vi har interjuvet to i klassen som forteller om sine opplevelser på linja.

1. Hva heter du og hvor kommer du fra?

– Heidi Sletten, og kommer fra Skudeneshavn som er en liten by som ligger helt sørspissen av Karmøy.

2. Hva fikk deg til å velge Grenland?

– Hadde en slektning som gikk her for 2 år siden og bestemte meg vel egentlig da at jeg skulle gå her, for hun skrøyt mye av skolen. Også leste jeg litt på linjene og syns jeg reiselivs linjen virket perfekt ut for meg i og med at vi reiser til flere av de stedene jeg alltid har hatt lust til og reise til. Også er jeg veldig intressert i ting som har med reiseliv og gjøre så da var valge veldig enkelt.

3. Hva er høgdepunktet så langt i år?

– Helt klart Israel/Jordan turen, fordi der ble klassen veldig sammensveiset og vi alle kom mye nermere hverandre og det er den eneste turen klassen får helt alene so vi koste oss gløgg. Og generelt bare hverdagen her på Grenland, det er ikke en dag som er kjedelig her for det er alltid noe og gjøre og noen og henge med.

4. Hva gleder du deg mest til?

– New york og praksisuken når jeg og 4 andre skal til Praha.

1. Hva heter du og hvor kommer du fra?

Jeg heter Inga Alver Johansen og kommer fra Eigersund/Rogaland, som ligger ca en time fra Stavanger.

2. Hva fikk deg til å velge Grenland?

Først og fremst var det pga beliggenheten, at jeg ikke har mulighet til å reise hjem så ofte, utenom feriene. Da får jeg mulighet til å vokse litt på meg selv og bli mer trygg(noe som var et av mine mål i løpet av dette året). Hvorfor jeg valgte reiseliv på akkurat denne skolen er på grunn av reisemålene. Det er plasser vi har hørt mye om på nyheter og lært om på skolen så det er veldig kult å kunne se det i virkeligheten.

Hvordan jeg kom på å søke folkehøgskole var faktisk fra pappa. Han kom hjem en dag med FHS-katalogen for 2018/2019 og da så jeg gjennom den noen ganger og søkte litt rundt på nettsidene til noen av folkehøgskolene som virket interessante ut, med tanke på reisemål, beliggenhet, hva tidligere elever syns om skolen, lærere osv. Til slutt fant jeg ut at Grenland FHS var den beste skolen for meg.

3. Hva er høgdepunktet så langt i år?

Alle turene vi har vært på til nå, har selvfølgelig vært veldig bra men for meg så har Jordan og Israel hatt det lille ekstra. Vi hadde masse forberedelser på forhånd og har i tillegg hørt mye om historie der fra på Vgs og ungdomsskolen, så det var veldig kult og innholdsrikt å få se med egne øyne. Må også si at det var gøy å fylle 20 år, når vi skulle bade i Dødehavet.

Mens jeg er inne på Jordan og Israel, må jeg nevne Wadi Rum. Det var en fantastisk opplevelse å sitte på Jeeper gjennom ørkenen mens en kunne nyte varmen og utsikten. Guidene gjorde også turen veldig bra.

I løpet av dette halvåret har jeg også blitt kjent med mange nye folk og har fått venner for livet, noe jeg ikke ville vært foruten. Alle på skolen har et utrolig bra samhold og alle blir inkludert uansett, noe jeg setter stor pris på. Lærerene her er også kjempe flinke til å lære videre til oss og de har stor engasjement, noe som smitter veldig over på oss elever.

4. Hva gleder du deg mest til?

Da må jeg si New York, som vi skal til i Februar sammen med håndballklassen. Madison Square Garden, Frihetsgudinnen og gå rundt i Central Park er noe jeg gleder meg til å se/gjøre, men hele turen blir nok helt fantastisk. Blir også koselig å reise sammen med håndballklassen, for å bli enda bedre kjent.

Turen til Italia tror jeg også blir kjempe bra, for det er den turen hele skolen skal dra på sammen og det blir en fin avslutning på et supert og minnerikt år. Veldig kult at vi skal kjøre med buss til Italia, da dette er en annerledes måte å reise på enn hva vi har gjort tidligere, med fly.

Et år på Grenland FHS er noe jeg vil anbefale alle – et løft for livet.

Har du noen spørsmål angående linja så send oss en melding på Instagram @Reiseliv2019 så svarer vi så fort som mulig.

Følg oss på Instagram: @Reiseliv2019

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ