Kokkekamp

Reiseliv • 07 / februar / 19

Matferdighetene ble på onsdag satt på prøve under årets kokkekamp. En konkurranse med høy prestisje og med en premie som vil bli utdelt på noe vis i New York. To lag mot hverandre, head to head. Konkurranseinstinktet var på topp og spenningen var til å ta å føle på!

Neida, konkurransen var litt mer fredfull en som så, men gøy var det. Klassen ble delt i 2 slik at vi hadde en lunsj gruppe og en middags gruppe. Først ut var lunsjgruppen som hadde bruschetta, club sandwich, pastasalat, rundstykker med eggerøre og vafler på menyen. Et godt og variert utvalg av lunsj der altså. Budsjettet kunne vi så og si bestemme selv, bare det holdt seg innenfor rimelighetens grenser.

I mens denne gruppen sto på kjøkkenet, fikk den andre gruppen muligheten til å arbeide med et filmprosjekt vi har fått. Dette filmprosjektet går ut på å lage en kort film om «reiseliv på 5 minutter». Når klokken nærmet seg 11 skulle lunsjen være ferdig og klar for servering, så hele klassen møttes dermed igjen på elevkjøkkenet.

Etter at lunsjen var spist opp og oppvasken tatt, var det duket for det andre laget og deres meny bestående av pizza, hamburgere, nachos og brownie. En meny som var inspirert av det amerikanske sportsarrangementet Superbowl. Igjen fikk den andre gruppen som ikke var på kjøkkenet muligheten til å arbeide med filmprosjektet. Denne filmen skal for øvrig være ferdig til mars, og vises fram for klassen og elever utenfra skolen som kanskje vurderer reiseliv. Det må altså derfor være en film som beskriver reiseliv på best mulig måte, men den utfordringen tar vi på strak arm.

Klokken nærmet seg etterhvert halv 3, og det var igjen klart for smaking av maten middagsgruppen hadde laget. Maten var delt opp i mindre porsjoner slik at man kunne smake på alt og ikke bli for mett.

Til slutt var det klart for å kåre en vinner. En konkurranse kan ikke være en ordentlig konkurranse uten en dommer, og i vært tilfelle var det vår kjære stipendiat, Marius. Han tok effektivitet, samarbeid, smak, og utførelse til etterretning og kom til slutt frem til et endelig resultat. Vinnergruppen ble…………..lunsj!!!

Begge gruppene hadde laget fantastisk god mat og med godt humør i tillegg. Dette var en artig og annerledes dag og et lite avbrekk fra å stresse med at avreise til New York nærmer seg med stormskritt. Nå er det bare en skoletime igjen med forberedelser til turen, så nå er det siste innspurt! Husk å følge med her på bloggen for oppdateringer fra turen. Vi ses i New York!

Instagram: reiseliv2k18 (følg oss for gøyale bilder og stories)

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ