KREATIV UKE PÅ GRENLAND

Nyheter • 26 / januar / 21

Det er aldri en kjedelig dag på grenland , alltid mye spennende å følge med på. Denne uken har vi kreativ uke med temaet ingen kan hate – nemlig musikaler. Sammen skal alle elevene og personalet på Grenland lage og sette i stand en musikal vi skal fremføre senere i uken. Tiden blir kanskje knapp, men sammen klarer vi alt! Er du interessert i hvordan vi skal få til å skape en musikal på under en uke ?

Mandag morgen møtte vi alle opp spente til morgensamlingen for å få høre mer om hva denne uken kom til å bringe. Denne uken skal vi ikke bare ta på oss én musikal, men hele 4 forskjellige innslag fra ulike klassikere.

Vi er delt opp i ulike grupper som skal jobbe og skape ulike ting som sammen skal settes sammen til en felles opptreden. Vi har både folk som jobber med akrobatikk som går på stylter, saltoer og stunt. Vi har danse grupper, stomp (talltriksing), skuespillere , Kor , scenearbeidere og teknisk arbeid, og sist men ikke minst en gruppe som står for kostymene, rekvisitter og sminken. (også meg selvfølgelig som står for alt det som har med sosiale medier å gjøre) Her går vi all out!! Dette skal bli bra!

Her kan alt brukes – flasker blir til sprøyter til danserne.

På formingsrommet er den kreative gruppen i full gang med forberedelsene- her lager de både svømmehattene til innslaget vårt med synkronsvømming, pynt til scenen , kostymer til danserne og skuespillerene, og alt det andre som trengs til showet. Her får elevene muligheten til å slippe kreativiteten løs. God stemning og arbeidsmoral blant jentene <3

                                                                  «Dette blir et sjukt show» – Vilde                   

Jentene i full gang med å sy kostymer.
                                                       

På formingsrommet er den kreative gruppen i full gang med forberedelsene- her lager de både svømmehattene til innslaget vårt med synkronsvømming, pynt til scenen , kostymer til danserne og skuespillerene, og alt det andre som trengs til showet. Her får elevene muligheten til å slippe kreativiteten løs. God stemning og arbeidsmoral blant jentene <3

Videre tok jeg turen lengre inn og opp i undervisningsbygget hvor jeg fant en gruppe engasjerte dansere i full øvning foran speilene på Route 66 rommet. Jentene var i full gang med å lage koreografien som innebærer både hopping og spretting – definitivt et nummer du ikke vil gå glipp av.

 

Rett over gangen i foredragssalen klang nydelig sang i veggene. Okey så sang de kanskje ikke akkurat når jeg kom inn døren, men jeg er veldig selvsikker på at de har alt under full kontroll. Vi har også vært så heldig at vi har fått hjelp av Jamie til å delta i koret (hun er musiker og forsker på folkehøyskoler og har kommet hit helt fra USA). Jamie var i storform og sørget virkelig for at det å synge i kor – det skal iallfall ikke være kjedelig!

Videre inn i gymsalen møtte jeg på akrobatikk gruppen som holdt på med å stroppe fast Henrik (stipendiat) på stylter. Jeg var også så heldig å fikk en liten turnoppvisning med både håndstående og backflip. Johan (presten) fant jeg også vandrende rundt i gymsalen på stylter som om de alltid hadde hengt fast i han
– Aldri en kjedelig stund med Johan i nærheten.

                                                      «Går veldig bra, folk er flink. Det er artig» – Ronja

«Vært en helt fantastisk dag, vi har blitt kjent med oss selv og hverandre. Vi har blomstret på forskjellige måter, men alle like vakre»- Henrik

Borte ved scenen var også teknikerne godt i gang med å få koblet til alle lysene og fikse det som trengs å fikses for at vi skal få en problemfri opptreden til helgen. Skuespillerene og danserne er kanskje de som står mest på scenen og får mest oppmerksomhet, men ingenting hadde vært mulig uten hjelpen av guttene som jobber med det tekniske. Blir ikke lett å se opptredenen til skuespillerene noe om ikke lysene og effektene er i orden. 

«Noen havnet på sykehuset når vi rigga , men det var ikke i dag da» – Ørjan

Da jeg var på vei ut og videre i de andre byggene hørte jeg bassen på lang avstand – fotballguttene var kommet. Guttene med høyttaleren holdt på å lage et nummer med basketballene i fokus. Det var mye tulling og små erting frem og tilbake , men musikken kom på da de skulle begynne å øve forsvant latteren og det var tid for å være seriøs. Da jeg gikk rundt hadde de bare holdt på i et par timer med øving, likevel begynte deler av det allerede å se synkronisert ut – og for oss som har drevet med basketball så vet vi at det kan være utfordrende å holde rytmen.

Danse gruppa som øvde på kapellet var også i god form i dag – masse latter og glede inne på dette rommet. Good vibes only

Nede i Skrivergarden var det manus skriving og fordeling av roller som stod på planen. Mini auditions ble holdt og rollene begynte å bli fordelt utover på de ulike skuespillerne. Denne gruppen hadde brukt formiddagen på improv leker, øvd på å sette seg inn i forskjellige roller og situasjoner, og også generelt snakket om hvordan de skulle løse denne oppgaven på best mulig måte. 

For å være helt ærlig var jeg litt bekymret når jeg fikk høre vi skulle lage en helt ny musikal og ha tid å øve på den alt på under en uke. MEN, etter å ha gått rundt på de forskjellige gruppene , fått litt mer innblikk i hva som egentlig skal skje og hvordan vi skal løse alt dette har jeg ingen tvil om at dette kommer til å gå fint. Ikke bare kommer det til å gå fint, det kommer til å bli kjempe bra. Ingen av oss søkte på en skole med kreative linjer hvor skuespill, sang og dans – men helt ærlig vi kunne like gjerne vært en drama skole fordi talentet på denne skolen er det ingen som kan si noe på.

Jeg er utrolig optimistisk og gleder meg masse til å følge med videre på utviklingen av denne musikalen. Det håper jeg (og vi) dere også er ! Mer info om hvordan dere kan se slutt resultatet vil komme senere i uken, men fram til da håper jeg dere vil fortsette å følge med på ‘behind the scenes’ av musikalen. Hvem vet? Kanskje du også kan lære noe ut av dette – det gjør iallfall jeg.

Nytt innlegg kommer torsdag – håper å se deg der! om du har noen spørsmål du lurer på eller er litt ekstra interessert i hva vi holder på med på skolen er det bare å kontakte meg/ følge med på @grenlandfhs på instagram.

skrevet av Sarah Sophie Mortmannsgård (reiseliv)

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ