Kultur, mat og lek

Reiseliv • 03 / april / 19

De siste ukene på reiseliv har blitt dedikert til kulturarrangementer vi selv har stått for. Vi har blitt delt opp i grupper på 5-6 og fått hvert vårt kontinent. Vi skulle fokusere på et land i den verdensdelen vi fikk utdelt, og lage en 3 timers skoletime utifra det.

Første gruppe ut var Asia, og landet de valgte var India. De startet med en presentasjon om landet, alt fra mat, religion, geografi, kultur og mer. Etterpå gikk vi opp til gymsalen og fikk være med på å danse indisk dans i regi av dyktige Elise. Etter dansen gikk vi videre til elevkjøkkenet hvor resten av gruppen hadde stelt i stand indisk tandoori, nan-brød og raita (en slags dip). Det hele avsluttet med en kahoot i klasserommet.

Neste gruppe ut var Afrika og landet var Tanzania. Dette passet ekstra godt med tanke på at pengene for sponsorløpet vi hadde på lørdagen etterpå gikk nettopp til Tanzania, og da gav det oss litt ekstra motivasjon for å løpe med litt kunnskap om landet på forhånd. De startet med å ta oss med på safari ute på tunet. Her hadde noen fra gruppen kledd seg ut som dyr man finner i Afrika, og Melissa tok på seg rollen som safari-guide. Etterpå gikk vi til dramarommet og hadde et par leker der. Videre gikk vi til elevkjøkkenet og fikk servert ris med bønner og lime, et nydelig hjemmebakt bananbrød og deilig oppskåret frukt. Vi gikk derifra til klasserommet hvor vi fikk en informerende presentasjon om kultur og livet i Tanzania.

Den tredje gruppen fikk tildelt Amerika som verdensdel og sto dermed fritt til å velge mellom Nord-, Mellom- eller Sør-Amerika. Valget falt på Mellom-Amerika, nærmere bestemt Mexico. De startet timen med å ha en kahoot om Mexico og dermed teste de andres kunnskap om landet før de presenterte fakta. Videre gikk ferden til gymsalen hvor leker med en meksikansk vri sto på programmet. Det ble limbo konkurranse, «tyren kommer» (en meksikans versjon av «haien kommer») og tommel-krig (som skulle gjenspeile den kjente meksikanske sporten wrestling, men på en litt mer fredelig måte). Timen avsluttet på elevkjøkkenet etter et måltid med quesedillas, hjemmelaget guacomole, nachochips og churros.

Den siste gruppen skal presentere sitt arrangement neste uke, og da er det Europa og Irland som står for tur.

Ellers på skolen har vi gjort litt av hvert. Vi har hatt rollebryllup med mange morsomme roller og kostymer, vi har fått se fotball-europa sin elevkveld og vi har hatt sponsorløp i samarbeid med organisasjonen Make possible. Pengene herifra gikk til Tanzania som sagt, og vi fikk samlet inn hele 240 627kr på en time!

Nå står neste prosjekt på programmet og denne uken er dermed satt av til forberedelser for markedsdagen vi skal ha på lørdag. Her inviteres lokalbefolkningen til tunet vårt og det vil bli aktiviteter, mat og mye gøy for hele familien. Inntekten fra denne dagen vil gå til Moldova.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ